Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Casuïstieksessie voor sociaal werkers: verzekeringsplicht en onverzekerdheid

Als sociaal werker kun je te maken krijgen met casussen rondom de verzekeringsplicht en onverzekerdheid, zoals:

  • Mijn vrouw komt vanuit Marokko naar Nederland, zij heeft nog geen verblijfsvergunning, maar is zwanger. Kan zij een Nederlandse zorgverzekering afsluiten? Hoe zit het met de medische kosten rondom de zwangerschap?
  • Mijn zoon of dochter wordt 18 jaar en sluit geen eigen zorgverzekering af. Wie is dan verantwoordelijk voor de premiebetaling?
  • Mijn ex-partner heeft me uitgeschreven bij de gemeente, hoe kan ik verzekerd blijven?

Voor wie?

Deze sessie is voor sociaal werkers, bijvoorbeeld maatschappelijk werkers in een wijkteam, jeugdwerkers, cliëntondersteuners en sociaal juridisch dienstverleners.

Je kunt deelnemen als je al eerder een training of e-learning hebt gevolgd, maar ook als je dat nog niet gedaan hebt. We gaan dieper in op de praktijk die hoort bij de theorie, maar doorlopen ook nog kort de theorie rondom verzekeringsplicht en onverzekerdheid.

Programma

In deze online sessie gaan we in op de verzekeringsplicht en onverzekerdheid. Beide onderwerpen behandelen we aan de hand van situaties die we regelmatig tegenkomen in de praktijk. Het is een interactieve sessie met veel ruimte voor het inbrengen van je eigen casus. We leggen uit hoe wet- en regelgeving in de praktijk werken en hoe je je cliënten kunt begeleiden.

Duur: 90 minuten
Kosten: gratis!

Datum

Er zijn op dit moment geen sessies van deze open training ingepland.

Onze trainer