Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Gratis training voor hulpverleners

Training: Zó los je zorgverzekeringsschulden op!

Wij trainen professionals en vrijwilligers om zorgverzekeringsproblemen te voorkomen en op te lossen. De training is gratis en interactief.

Wij geven uitleg over de wanbetalersregeling en onverzekerdenregeling en bieden praktische handvatten. Hulpverleners kunnen daardoor aansturen op het voorkomen van aanmelding als wanbetaler of het sneller uitstromen uit de regeling.

Training aanvragen

Voor wie?

Professionals en vrijwilligers die mensen ondersteunen met zorgverzekeringsschulden. Zoals (schuld)hulpverleners, bewindvoerders, maatschappelijk werkers, budgetcoaches, wijkteams, vrijwilligers thuisadministratie.

Programma

De interactieve training is gericht op het oplossen van schulden bij de zorgverzekeraar en het CAK. Maar ook op het afsluiten van een zorgverzekering voor mensen die door omstandigheden onverzekerd zijn geraakt of die recent in Nederland zijn komen wonen of werken.

Na de training weet je alles over:

  • Het incassoprotocol van zorgverzekeraars
  • Het voorkomen van aanmelding als wanbetaler
  • Het afmelden als wanbetaler.
  • De meest recente wijzigingen in de wanbetalers- en onverzekerdenregelingen

Alle trainingen zijn op maat en in overleg behandelen we ook extra onderwerpen waar jij en je collega’s behoefte aan hebben.

Duur: 60 tot 90 minuten
Aantal deelnemers: minimaal 5
Kosten: gratis!

Al onze trainingen worden in principe online gegeven. Vind je een klassikale training op locatie beter passen bij jouw organisatie, neem dan contact op met planning@zorgverzekeringslijn.nl. We bekijken dan de mogelijkheden voor een training op locatie van jouw organisatie.

Open trainingen
Wij organiseren ook regelmatig zogenaamde open trainingen. Dit zijn vooraf geplande trainingen waarvoor je je als deelnemer individueel kunt inschrijven. Net als onze andere trainingen zijn deze trainingen gratis. De volgende open trainingen staan gepland: 

Open training voor alle type hulpverleners
Aan deze training nemen hulpverleners met uiteenlopende achtergrond deel, maar allemaal met hetzelfde doel: hun cliënten nog beter helpen met het oplossen van zorgverzekeringsproblemen.
donderdag 15 oktober 14.00 -15.30 uur
dinsdag 17 november 10.00 – 11.30 uur
donderdag 17 december 14.00 15.30 uur

Open training voor bewindvoerders, inkomensbeheerders en curatoren
donderdag 3 december 14.00 – 15.30 uur

Open training voor vrijwilligers thuisadministratie
woensdag 30 september 19.30 – 21.00 uur
woensdag 14 oktober 10.00 – 11.30 uur
donderdag 29 oktober 19.00 – 20.30 uur
donderdag 19 november 14.00 – 15.30 uur
maandag 30 november 19.00 – 20.30 uur
woensdag 16 december 10.00 – 11.30 uur

Aanmelden voor een van de open trainingen kan via planning@zorgverzekeringslijn.nl.

Enkele van onze trainers

Bekijk wie er nog meer bij Zorgverzekeringslijn werken

Ervaringen

Foto Marjan Annema

Marjan Annema | Teamleider Creditmanagementteam | Medisch Centrum Leeuwarden

"De mensen van de Zorgverzekeringslijn zijn zowel telefonisch als per e-mail goed bereikbaar. Ze denken mee en geven praktisch advies. Door de tips weten wij nu hoe we onverzekerde patiënten weer verzekerd krijgen. Heel prettig om op laagdrempelige wijze geïnformeerd te worden over procedures rondom zorgverzekeringen en rechten en plichten van (on)verzekerden. De workshop is zo opgezet dat er naast de uitleg voldoende ruimte is om vragen te stellen en eigen casuïstiek voor te leggen."

Vrijwilligers Sociaal Wijkteam

Jan Gras | Groepsleider vrijwilligers bij Sociaal Wijkteam Poelenburg | Zaanstad

"De vrijwilligers van het Sociaal Wijkteam krijgen bij de ondersteuning van buurtbewoners vaak te maken met premieachterstanden. De training van Zorgverzekeringslijn is een leuke én goede manier om een goed kennisniveau te krijgen van het herkennen en oplossen van schulden. Ook de nieuwsbrief van de Zorgverzekeringslijn bevat veel informatie die door de vrijwilligers goed gebruikt wordt en zorgt dat de kennis up-to-date blijft!"

Birgül Kücük | Senior budgetbeheerder en vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje | Vlaardingen

"Ik heb de workshop als leerzaam ervaren. Ondanks dat ik lang werkzaam ben in de schuldhulpverlening, heb ik toch belangrijke informatie en tips gekregen. Ik was verbaasd dat ik die kennis nog niet had. Tijdens de training krijg je op interactieve wijze advies, dat helpt je bij het begeleiden van cliënten. Ik heb collega's ook op jullie bestaan geattendeerd en aangegeven dat jullie telefonisch vragen beantwoorden."

Mira Meijer | schuldhulpverlener bij Rijnstad | Arnhem 

"De informatie en uitleg over het oplossen van zorgverzekeringsschulden was helder en vooral relevant. Je krijgt op elke vraag antwoord. Ondanks dat er al veel bekend is, zorgt de training toch voor verduidelijking. De presentatie heb ik als nuttig ervaren en duurt niet te lang. De tips zijn handig en meteen toepasbaar. Het zou mooi zijn als er meer gemeenten de training volgen. Bedankt Zorgverzekeringslijn."

 

Ria Steentjes | Coördinator Formulierenteam en Project Thuis Wonen Nu en Later | Epe

“Het team was vol lof over de presentatie, complimenten voor de duidelijke, deskundige uitleg. Als we vragen hebben, weten we nu de juiste weg.“

Gratis training aanvragen

Ja, ik vraag de gratis training aan!