Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Gratis training aanvragen

Training: Zó los je zorgverzekeringsschulden op!

Wij trainen professionals en vrijwilligers om zorgverzekeringsproblemen te voorkomen en op te lossen. De training is gratis én we komen bij je langs.

Wij geven uitleg over de wanbetalersregeling en onverzekerdenregeling en bieden praktische handvatten. Hulpverleners kunnen daardoor aansturen op het voorkomen van aanmelding als wanbetaler of het sneller uitstromen uit de regeling.

Training aanvragen

Voor wie?

Professionals en vrijwilligers die mensen ondersteunen met zorgverzekeringsschulden. Zoals (schuld)hulpverleners, bewindvoerders, maatschappelijk werkers, budgetcoaches, wijkteams, vrijwilligers thuisadministratie.

Programma

De interactieve training is gericht op het oplossen van schulden bij de zorgverzekeraar en het CAK. Maar ook op het afsluiten van een zorgverzekering voor mensen die door omstandigheden onverzekerd zijn geraakt of die recent in Nederland zijn komen wonen of werken.

Na de training weet je alles over:

  • Het incassoprotocol van zorgverzekeraars
  • Het voorkomen van aanmelding als wanbetaler
  • Het afmelden als wanbetaler.
  • De meest recente wijzigingen in de wanbetalers- en onverzekerdenregelingen

Alle trainingen zijn op maat en in overleg behandelen we ook extra onderwerpen waar jij en je collega’s behoefte aan hebben.

Duur: 60 minuten
Aantal deelnemers: minimaal 10
Waar: op jouw locatie
Kosten: gratis!

Trainers

Ervaringen

Foto Marjan Annema

Marjan Annema | Teamleider Creditmanagementteam | Medisch Centrum Leeuwarden

"De mensen van de Zorgverzekeringslijn zijn zowel telefonisch als per e-mail goed bereikbaar. Ze denken mee en geven praktisch advies. Door de tips weten wij nu hoe we onverzekerde patiënten weer verzekerd krijgen. Heel prettig om op laagdrempelige wijze geïnformeerd te worden over procedures rondom zorgverzekeringen en rechten en plichten van (on)verzekerden. De workshop is zo opgezet dat er naast de uitleg voldoende ruimte is om vragen te stellen en eigen casuïstiek voor te leggen."

Birgül Kücük, senior budgetbeheerder en vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje Vlaardingen

"Ik heb de workshop als leerzaam ervaren. Ondanks dat ik lang werkzaam ben in de schuldhulpverlening, heb ik toch belangrijke informatie en tips gekregen. Ik was verbaasd dat ik die kennis nog niet had. Tijdens de training krijg je op interactieve wijze advies, dat helpt je bij het begeleiden van cliënten. Ik heb collega's ook op jullie bestaan geattendeerd en aangegeven dat jullie telefonisch vragen beantwoorden."

Mira Meijer, schuldhulpverlener bij Rijnstad Arnhem 

"De informatie en uitleg over het oplossen van zorgverzekeringsschulden was helder en vooral relevant. Je krijgt op elke vraag antwoord. Ondanks dat er al veel bekend is, zorgt de training toch voor verduidelijking. De presentatie heb ik als nuttig ervaren en duurt niet te lang. De tips zijn handig en meteen toepasbaar. Het zou mooi zijn als er meer gemeenten de training volgen. Bedankt Zorgverzekeringslijn."

 

Gratis training aanvragen

Ja, ik vraag de gratis training aan!