Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Betalingsproblemen

Ben je gedupeerde in de kinderopvangtoeslagaffaire? Het kabinet heeft besloten om private schulden, zoals die bij de zorgverzekeraar, zoveel mogelijk af te betalen. Heb je een brief gekregen waarin wij bevestigen dat je gedupeerd bent? En heb je €30.000,- of meer gekregen? Dan worden de meeste schulden (die zijn ontstaan zijn tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021) afbetaald.

Heb je een vraag over je schuld bij de zorgverzekeraar. Kijk dan of je het antwoord hieronder vindt. Of neem contact met ons op!

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.

 

Wanneer word ik afgemeld en ga ik weer normale premie betalen aan mijn zorgverzekeraar? Dat hangt af van je situatie. Kijk hieronder wat voor jou van toepassing is.

Deze informatie is bestemd voor gedupeerden in de Kinderopvangtoeslagaffaire. 

De zorgverzekeraar meld je dan af als wanbetaler bij het CAK. Je hoeft zelf niets te doen. Het CAK, zorgverzekeraars en de Belastingdienst hebben dit afgesproken. Je gaat weer de normale premie voor de basisverzekering betalen vanaf de maand januari. De rekening voor de nieuwe premie ontvang je tussen half december en half januari.

Goed om te weten:

  • Je kunt aan het einde van het jaar (dec 2021) ook weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar.
  • Je kunt weer een aanvullende verzekering afsluiten.

Deze informatie is bestemd voor gedupeerden in de Kinderopvangtoeslagaffaire. 

Vanaf eind december 2021 kun je je schuld bij de zorgverzekeraar indienen bij het schuldenloket bij Sociale Banken Nederland (SBN). Kijk op de website van de Hersteloperatie Toeslagen wanneer het loket exact open gaat en waar je terecht kunt Toeslagen Herstel - website voor gedupeerde ouders (belastingdienst.nl)

Je kunt bij het loket private schulden een inschatting geven van de hoogte van je schulden bij uw zorgverzekeraar! Het is niet nodig om de exacte bedragen op te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Deze informatie is bestemd voor gedupeerden in de Kinderopvangtoeslagaffaire. 

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.