Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Betalingsproblemen

Ben je gedupeerde in de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kun je te maken krijgen met schulden bij de zorgverzekeraar. Heb je hier vragen over? Kijk dan of je het antwoord hieronder vindt. Of neem contact met ons op!

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.

  • Verzekerden met een betalingsachterstand  ter hoogte van zes of meer maanden zorgpremie worden door de zorgverzekeraar aangemeld bij het CAK. Het CAK is een publieke dienstverlener.
  • Het CAK legt verzekerden een bestuursrechtelijke premie op van € 147,80 per maand. Je blijft verzekerd voor de basisverzekering bij de zorgverzekeraar waar je de polis hebt afgesloten.
  • Het CAK kan bestuursrechtelijke premie inhouden op je inkomen, uitkering of pensioen. Dit wordt ook wel broninhouding genoemd.
  • Indien broninhouding niet mogelijk is, zal het CAK het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) inschakelen om de premie te innen. Het CJIB zal dan de uit te betalen zorgtoeslag van jouw of je toeslagpartner inhouden. . Voor het resterende bedrag ontvang je een acceptgiro van het CJIB. Ontvang je geen zorgtoeslag, dan krijg je een acceptgiro voor de hele premie.
  • Als deze acceptgiro’s niet op tijd worden betaald, dan zal het CJIB een deurwaarder inschakelen.
  • De schuld die je al hebt voor de reguliere premie blijft gewoon staan en moet volledig afgelost worden bij de huidige zorgverzekeraar.
  • Alleen je zorgverzekeraar kan je afmelden als wanbetaler. Dit gebeurt als de schuld is voldaan, een betalingsregeling is getroffen, bij een tot stand gekomen minnelijke (gemeentelijke) schuldregeling, of bij toelating tot de wettelijke schuldsanering volgens de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).

Deze informatie is bestemd voor gedupeerden in de Kinderopvangtoeslagaffaire. 

 

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.