Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Kennissessie 1 werken met de CAK-lijst: de gemeente Haarlem zet een CAK melding in als signaal bij vroegsignalering

De gemeente Haarlem heeft haar manier van werken met de CAK-lijst het afgelopen jaar flink uitgebreid. Wat ooit begon als een vindplaats voor jongeren met schulden, is inmiddels uitgegroeid tot een vindplaats voor alle Haarlemmers met zorgverzekeringsschulden. Iedere maand worden de gegevens van inwoners die net zijn ingestroomd in de wanbetalersregeling geüpload in RIS. Deze CAK-meldingen worden vervolgens meegenomen als signaal in de vroegsignalering. Het gaat hierbij om ongeveer 80 extra signalen per maand. Bij een match of een achterstand met een hoog bedrag volgt een huisbezoek. Alle overige signalen gaan naar het callcenter van Certin. Certin doet tot wel zeven contactpogingen, verspreid over ruime beltijden en met behulp van slimme callcentertechniek, om zo telefonisch in contact met de inwoner in achterstand te komen. Vanuit dat contact wordt de inwoner doorverwezen naar een passende vorm van hulp.  

Aanmelden voor deze kennissessie

Vier kennissessies over werken met de CAK-lijst

Dit najaar organiseert Zorgverzekeringslijn vier kennissessies over werken met de CAK-lijst. Elk van deze sessies bestaat uit drie onderdelen:

  1. Best practice gemeente: Elke sessie begint met het verhaal van een gemeente, die al langer met de lijst werkt en een succesvolle aanpak heeft ontwikkeld. We gaan met de gemeente in gesprek over hun aanpak. Wie is de doelgroep, wie zijn de betrokken partijen, wat is de werkwijze en wat zijn de werkzame elementen?      
  2. Het Juridisch kader: Werken met de lijst betekent dat je als gemeente persoonsgegevens verwerkt, waarbij je je moet houden aan de geldende wet- en regelgeving. Wat is de wettelijke grondslag voor de gegevensuitwisseling tussen het CAK en gemeenten? En aan welke spelregels moet je je houden wanneer je de lijst opvraagt? 
  3. De CAKlijst: Op de CAK-lijst staat informatie over alle inwoners, die als wanbetaler zijn aangemeld bij het CAK. Waar bestaat deze informatie uit? En wat is de nieuwe werkwijze van het CAK, die het mogelijk maakt om een verkleinde lijst op te vragen?  

Voor wie?

Deze kennissessie is bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten, die overwegen om met de CAK-lijst aan de slag te gaan. En voor gemeenten, die al met de lijst werken en op zoek zijn naar inspiratie om hun aanpak aan te scherpen. 

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 oktober 15.00 – 16.30 uur
Duur: 90 minuten
Kosten: gratis!
Online deelname 

De sprekers

Meld je aan voor een of meerdere kennissessies

Aanmeldformulier

Kennissessie 1 werken met de CAK-lijst: de gemeente Haarlem zet een CAK melding in als signaal bij vroegsignalering

Ja, ik meld me aan voor deze kennissessie!

* = verplicht veld