Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Kennissessie 2 werken met de CAK-lijst: gemeente Den Haag bereikt mensen in verborgen armoede

De gemeente Den Haag ontwikkelde in samenwerking met Hogeschool Leiden een aanpak om mensen in verborgen armoede te bereiken met behulp van de CAK wanbetalerslijst. Bij deze aanpak worden inwoners benaderd die al langer dan vijf jaar in de wanbetalersregeling zitten. Een groep waarmee geen overlap blijkt te bestaan met de doelgroep die via vroegsignalering in beeld komt en die de gemeente ook niet op een andere manier in het vizier heeft. De ontwikkeling en uitvoering van de aanpak levert waardevolle inzichten op over outreachend werken met een vasthoudende aanpak. En over het belang van ervaringsdeskundigen, stress-sensitief werken en hulp die aansluit bij de behoefte van de inwoners.

Aanmelden voor deze kennissessie

Vier kennissessies over werken met de CAK-lijst

Dit najaar organiseert Zorgverzekeringslijn vier kennissessies over werken met de CAK-lijst. Elk van deze sessies bestaat uit drie onderdelen:

  1. Best practice gemeente: Elke sessie begint met het verhaal van een gemeente, die al langer met de lijst werkt en een succesvolle aanpak heeft ontwikkeld. We gaan met de gemeente in gesprek over hun aanpak. Wie is de doelgroep, wie zijn de betrokken partijen, wat is de werkwijze en wat zijn de werkzame elementen?
  2. Het Juridisch kader: Werken met de lijst betekent dat je als gemeente persoonsgegevens verwerkt, waarbij je je moet houden aan de geldende wet- en regelgeving. Wat is de wettelijke grondslag voor de gegevensuitwisseling tussen het CAK en gemeenten? En aan welke spelregels moet je je houden wanneer je de lijst opvraagt?
  3. De CAK-lijst: Op de CAK-lijst staat informatie over alle inwoners, die als wanbetaler zijn aangemeld bij het CAK. Waar bestaat deze informatie uit? En wat is de nieuwe werkwijze van het CAK, die het mogelijk maakt om een verkleinde lijst op te vragen?

Voor wie?

Deze kennissessie is bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten, die overwegen om met de CAK-lijst aan de slag te gaan. En voor gemeenten, die al met de lijst werken en op zoek zijn naar inspiratie om hun aanpak aan te scherpen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 2 november 11.00 – 12.30 uur
Duur: 90 minuten
Kosten: gratis!
Online deelname

De sprekers

Meld je aan voor een of meerdere kennissessies.

Aanmeldformulier

Kennissessie 2 werken met de CAK-lijst: gemeente Den Haag bereikt mensen in verborgen armoede

Ja, ik meld me aan voor deze kennissessie!

* = verplicht veld