Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Kennissessie 4 werken met de CAK-lijst: Gemeente Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen heeft de ambitie om al haar inwoners uit de wanbetalersregeling te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen gaat een groep medewerkers van Team Eropaf, op basis van de CAK-lijst, bij de mensen op bezoek om hun zorgen te uiten en ondersteuning aan te bieden. Zij doen dit op een open en ongedwongen manier. Hierbij is vertrouwen opbouwen het belangrijkst. Niet direct in de reparatie schieten, maar door middel van motiverende gespreksvoering de inwoners richting mogelijke ondersteuning bewegen. Het gesprek met de inwoner wordt zo breed mogelijk ingezet. Daarbij kunnen naast schulden, ook problemen op andere leefgebieden naar voren komen. Omdat de medewerkers van Team Eropaf onderdeel zijn van de wijkteams kan snel worden geschakeld.

Aanmelden voor deze kennissessie

Vier kennissessies over werken met de CAK-lijst

Dit najaar organiseert Zorgverzekeringslijn vier kennissessies over werken met de CAK-lijst. Elk van deze sessies bestaat uit drie onderdelen:

  1. Best practice gemeente: Elke sessie begint met het verhaal van een gemeente, die al langer met de lijst werkt en een succesvolle aanpak heeft ontwikkeld. We gaan met de gemeente in gesprek over hun aanpak. Wie is de doelgroep, wie zijn de betrokken partijen, wat is de werkwijze en wat zijn de werkzame elementen?
  2. Het Juridisch kader: Werken met de lijst betekent dat je als gemeente persoonsgegevens verwerkt, waarbij je je moet houden aan de geldende wet- en regelgeving. Wat is de wettelijke grondslag voor de gegevensuitwisseling tussen het CAK en gemeenten? En aan welke spelregels moet je je houden wanneer je de lijst opvraagt?
  3. De CAK-lijst: Op de CAK-lijst staat informatie over alle inwoners, die als wanbetaler zijn aangemeld bij het CAK. Waar bestaat deze informatie uit? En wat is de nieuwe werkwijze van het CAK, die het mogelijk maakt om een verkleinde lijst op te vragen?

Voor wie?

Deze kennissessie is bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten, die overwegen om met de CAK-lijst aan de slag te gaan. En voor gemeenten, die al met de lijst werken en op zoek zijn naar inspiratie om hun aanpak aan te scherpen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 23 november 15.00 – 16.30 uur
Duur: 90 minuten
Kosten: gratis!
Online deelname

De sprekers

Meld je aan voor een of meerdere kennissessies.

Aanmeldformulier

Kennissessie 4 werken met de CAK-lijst: gemeente Midden-Groningen gaat bij al haar wanbetalers op bezoek

Ja, ik meld me aan voor deze kennissessie!

* = verplicht veld