Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Nieuws

Onderzoek Gemeentelijke aanpak zorgverzekeringsschulden

15 mei 2018
Samen met Pieter Hilhorst (Coöperatie Goede Gieren) onderzoekt Zorgverzekeringslijn hoe gemeenten zorgverzekeringsschulden verminderen. Werk je bij of voor een gemeente en houd je je bezig met het voorkomen en oplossen van schulden? Dan kun je ons helpen door de enquête in te vullen. Als dank ontvang je in juni een rapportage van de onderzoeksresultaten. Hiermee kun je binnen je eigen gemeente aan de slag om bij te dragen aan het oplossen van armoede en schulden.
gemeente zorgverzekeringsschulden

Mogelijkheden om schulden op te lossen en te voorkomen
Dit onderzoek naar de gezamenlijke aanpak van zorgverzekeringsschulden is een vervolg op het rapport ‘Minder wanbetalers; de daling versnellen’*. Dit rapport beschrijft welke initiatieven zorgverzekeraars en gemeenten al namen om zorgverzekeringsschulden op te lossen. In het vervolgonderzoek wordt gekeken welke mogelijkheden (of middelen) gemeenten daadwerkelijk inzetten om premieschulden op te lossen en te voorkomen.

Een rapportage van de resultaten ontvangen?
Met de resultaten van het onderzoek kun je binnen je eigen gemeente aan de slag om bij te dragen aan het oplossen van armoede en schulden. Wij vragen daarom 10 minuten van je tijd voor het invullen van de enquête. Je ontvangt dan in juni een rapportage van de resultaten.

Enquête invullen

 

*) In opdracht van het ministerie van VWS door Pieter Hilhorst en Sadik Harchaoui, juni 2017.