Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst 'Oordeel dus voordeel?' op 29 mei 2018

11 april 2018
Er bestaan veel vooroordelen over mensen met schulden. Op dinsdagmiddag 29 mei 2018 organiseert Zorgverzekeringslijn ‘Oordeel dus voordeel?’, een gratis bijeenkomst met inhoud, inspiratie en interactie. De aanleiding voor deze bijeenkomst is ons 5-jarig bestaan. We kijken terug op mijlpalen uit het verleden en blikken vooruit naar toekomstige ontwikkelingen. Een feestelijke dag met inspirerende sprekers onder leiding van dagvoorzitter Peter Wesdorp. Wij ontmoeten je graag in mei; we hebben immers samen een feestje te vieren.

Zorgverzekeringslijn zet haar gekleurde bril af. Jij ook?

Programma

13:00 – 13:25 Inloop
13:30 – 13:40 Welkom

Door dagvoorzitter Peter Wesdorp.

13:40 – 14:15 De werking van hokjesdenken

Prof. dr. R.W. Holland, hoogleraar Sociale Psychologie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, Radboud Universiteit.
Spreker Rob Holland neemt de werking van hokjesdenken onder de loep. De sociaalpsychologische processen van vooroordelen worden inzichtelijk gemaakt. Tijdens deze sessie word je geconfronteerd met je eigen vooroordelen.

14:15 – 14:40 Relatie tussen schuldenaar en schuldeiser

Mr. Don Ceder heeft zijn eigen advocatenkantoor Ceder Advocatuur en is gemeenteraadslid voor de ChristenUnie Amsterdam.
Als advocaat staat Don Ceder voornamelijk kwetsbare huishoudens bij die in de schulden zitten. Vanuit zijn invalshoek vertelt hij hoe mensen die geen geld hebben in een neerwaartse spiraal terecht komen waardoor de schulden alleen maar oplopen.

14:40 – 15:00 Zorgverzekeringslijn jubileumquiz

Manager en quizmaster Michiel Blom, Zorgverzekeringslijn.
Hoeveel weet jij van Zorgverzekeringslijn af?

15:00 – 15:25 Pauze

Tijdens de pauze kan je genieten van koffie/ thee met een gebakje en volop netwerken.

15:30 – 16:00 Duwen richting duurzaam gedrag

Prof. dr. Curt HerKenröder, verbonden aan de Johann Gutenberg Universiteit, Mainz.
De Duitse professor Curt HerKenröder verkent in zijn onderzoek de manieren om de neiging tot stereotyperingen te overwinnen. En of we dat gedrag een andere duurzame kant op kunnen sturen.

16:00 – 16:35 Vooroordelen over en weer

Drs. Peter Wesdorp, trainer en onderzoeker van Gilde Vakmanschap en WhatWorks.
Over mensen met schulden bestaan best veel vooroordelen. Over mensen die schulden incasseren ook, zeker onder mensen met schulden. Welke vooroordelen zijn waar en welke niet? Wat draagt bij aan het ontstaan van deze vooroordelen? En hoe komen deze twee perspectieven weer bij elkaar als financiële problemen opgelost moeten worden?

16:35 – 17:00 Vanuit de praktijk: door de ogen van een schuldenaar

Sociaal ondernemer Satcha Maduro, Somega Life Coaching en Counseling.
Ervaringsdeskundige en coach Satcha Maduro heeft aan den lijve ondervonden wat schulden met je doen. Vanuit haar invalshoek biedt ze openheid over die periode. En hoe hulpverleners, instanties en haar omgeving met haar situatie zijn omgegaan.

17:00 – 17:30 Borrel

Feestelijke netwerkborrel

Praktische info

Datum: Dinsdagmiddag 29 mei 2018

Tijd: 13:00 – 17:30 uur

Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

Voor wie:
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich inzet voor mensen met schulden. Wij zien jou en je collega’s graag als gast. Wil je met meerdere personen naar de bijeenkomst komen? Deze personen dienen zich ook via de website in te schrijven.

Routebeschrijving:
De routebeschrijving naar de locatie vind je hier. Op loopafstand van de locatie vind je volop parkeergelegenheden. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Verhinderd?
Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. We rekenen daarom op je komst. Het kan natuurlijk gebeuren dat je er toch niet bij kunt zijn op 29 mei 2018. Meld je bij voorkeur uiterlijk 25 mei 2018 af via jubileum@zorgverzekeringslijn.nl. Ben je zonder afmelding afwezig, dan brengen wij € 45,- in rekening. Dit zijn de kosten die wij maken voor jouw deelname. Dit bedrag doneren wij aan een goed doel naar keuze.

Graag zien we je op ons jubileum.

Feestelijke groet,

Team Zorgverzekeringslijn

* Voor meer informatie over de bijeenkomst kan je contact opnemen met Sakina Saouti, via s.saouti@zorgverzekeringslijn.nl of 088 900 6962.