Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Vacature: Manager Zorgverzekeringslijn (GESLOTEN)

26 augustus 2022
Houd je van een uitdaging? Heb je lef, visie en ambitie om een maatschappelijke organisatie te leiden? Wil je ontwikkelen en doen tegelijkertijd, met korte lijnen en menselijke maat? Dan ben jij misschien de nieuwe Manager Zorgverzekeringslijn!
vacature manager zorgverzekeringslijn

Wie zijn wij
De SKGZ (Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen) is er voor consumenten en zorgverzekeraars. Wij dragen bij aan het verbeteren van het zorgverzekeringsstelsel. Dit doen wij door het delen van onze kennis en ervaring, verkregen door voorlichting, bemiddeling en geschilbeslechting.

Bij de SKGZ zijn de lijnen kort en is de sfeer informeel. Met 40 collega’s werken we vanuit overtuiging aan onze maatschappelijke taak. Er zijn 4 afdelingen waar Zorgverzekeringslijn er een van is. De huidige Manager Zorgverzekeringslijn groeit door binnen de SKGZ.

Zorgverzekeringslijn is het expertisecentrum voor de aanpak van financiële zorgverzekeringsproblemen, zoals betalingsproblemen en onverzekerdheid. Wij geven onafhankelijk advies en praktische tips voor het oplossen van zorgverzekeringsschulden. Wij leggen uit hoe de Zorgverzekeringswet in elkaar zit en welke rechten en plichten (on)verzekerden hebben. Wij doen dit gratis door het geven van trainingen aan hulpverleners, het geven van gastlessen op scholen, het adviseren van gemeenten en sociale partners en het beantwoorden van directe vragen van consumenten. Zorgverzekeringslijn ontvangt een subsidie voor haar taken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Wij zoeken
Een leidinggevende die met het team vorm geeft aan de verdere ontwikkeling van Zorgverzekeringslijn. Je werkt samen met het team en je overige collega’s binnen de SKGZ om (financiële) zorgverzekeringsproblemen nog duidelijker op de kaart te zetten. Je hebt je blik naar buiten gericht en legt makkelijk nieuwe contacten. Tegelijkertijd heb je intern je zaakjes op orde. Je bent verantwoordelijk voor het aanvragen en verantwoorden van de subsidie van Zorgverzekeringslijn. Daarnaast ben jij eindverantwoordelijk voor het waarmaken van de doelstellingen. Je bent daarom sterk met cijfers en je ondersteunt de professionals in jouw team met hun werk en in hun ontwikkeling. Tegelijkertijd ben je een stevig MT-lid die op een collegiale wijze zijn/haar visie inbrengt ten behoeve van de ontwikkeling van de gehele SKGZ organisatie.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan het team van Zorgverzekeringslijn (10 medewerkers).
 • Je bent lid van het MT van de SKGZ.
 • Je vertegenwoordigt Zorgverzekeringslijn extern en bent het eerste aanspreekpunt voor het ministerie van VWS.
 • Je bent budgetverantwoordelijk en stelt in samenspraak met de directeur de begroting op. Je bent verantwoordelijk voor het indienen en verantwoorden van de subsidieaanvraag van Zorgverzekeringslijn.
 • Je formuleert samen met je team het jaarplan voor Zorgverzekeringslijn en vertaalt dit in individuele jaarplannen.
 • Je bewaakt de uitvoering van de werkzaamheden door het team, doet voorstellen voor het verbeteren van de processen en signaleert belangrijke ontwikkelingen in het werkveld.

Wij vragen

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Ervaring als leidinggevende.
 • Een energieke persoonlijkheid met lef.
 • Ervaring met het bouwen en onderhouden van een netwerk van stakeholders.
 • Ervaring of affiniteit met de maatschappelijke context waarin de SKGZ werkzaam is.
 • Een collega die weet wat het is om samen resultaten te halen, ook anderen successen gunt en beseft dat leiding geven ook vooral bestaat uit het optimaal laten functioneren van de individuele teamleden.

Wij bieden

 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris vanaf €3.645,- tot maximaal € 5.797,-  bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13e maand, reiskostenvergoeding en een bijdrage in de zorgverzekering.
 • Een flexibele werkplek waarbij we uitgaan van minimaal 2 werkdagen per week op ons fijne kantoor in Zeist.
 • Een hoop leuke collega’s!
 • Veel ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Procedure
De brievenselectie begint op 12 september en de eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 en maandag 19 september. Tijdens deze eerste gesprekken zullen ook medewerkers van het team aanwezig zijn.

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Michiel Blom (Manager Zorgverzekeringslijn) op 06 285 771 61.

Je sollicitatie met CV ontvangen wij graag voor 12 september 2022 op het e-mailadres sollicitaties@skgz.nl.

 

We hebben geen behoefte aan acquisitie naar aanleiding van deze vacature. Echt niet!