Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Doe je digiding! Gratis digitale module Zorgverzekering

Jongeren hebben kennis nodig over zorgverzekeringen, maar moeten ook digitaal vaardig zijn. Denk aan het aanvragen van een DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering en het aanvragen van zorgtoeslag. Samen met de Stichting Digisterker heeft Zorgverzekeringslijn een digitale lesmodule ontwikkeld. Deze module Zorgverzekering uit het lesprogramma ‘Doe je Digiding!’ combineert kennis over het zorgstelsel met het verkrijgen van digitale vaardigheden.

Voor wie?

De online module Zorgverzekering richt zich op eerstejaars mbo-studenten. Daarnaast zijn er klassikale lessen ontwikkeld voor jongeren in het praktijkonderwijs. Het onderwerp sluit goed aan bij het vak loopbaan of burgerschap en kan daarnaast ook prima in samenhang met andere vakken en project- of themaweken gegeven worden.

De voordelen

• Je krijgt toegang tot alle lesmodules van Doe je digiding!
• Het lesmateriaal is een mix van zelfstandig online en klassikaal werken
• Het lesmateriaal is modulair in te zetten
• De docent heeft inzage in de voortgang en de resultaten
• Geschikt voor kleinere groepen
• Doe je digiding! is gratis

Handige website voor leerlingen

De Digidingen-desk is hét informatiepunt voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Waar leerlingen handige stappenplannen vinden om hun digitale zaken te regelen.

Liever een gastles op school?

Naast de module Zorgverzekering biedt Zorgverzekeringslijn ook (online) gastlessen aan.  In overleg wordt dan een tijdstip gepland waarop de leerlingen gelijktijdig (online) les krijgen van een gastdocent.

Wat leren de leerlingen?

Doe je digiding! bereidt leerlingen en studenten op een praktische manier voor op het zelfstandig regelen van digitale overheidszaken. Hiermee ontwikkelen zij digitale kennis en vaardigheden die ze tussen hun 15de en 18de levensjaar (en daarna) hard nodig hebben.
Doe je digiding! werkt aan de onderstaande algemene leerdoelen:

  • Vergroten van kennis van de (overheids)wereld
  • Vergroten van digitale geletterdheid: informatievaardigheden en mediawijsheid
  • Vergroten van financiële vaardigheden
  • Vergroten van woordenschat

In de module Zorgverzekering verkennen jongeren het thema Zorgverzekering aan de hand van interactieve opdrachten. Ze worden hierdoor voorbereid op het zelfstandig afsluiten van een zorgverzekering en op het zelfstandig aanvragen van zorgtoeslag bij de Belastingdienst.

Bestel gratis de modules van Doe je digiding!

Bestel je het lesprogramma ‘Doe je digiding!’ dan krijg je toegang tot tien lesmodules. Je kunt dan zelf kiezen welke modules je in de klas gaat gebruiken. Module 6 Zorgverzekering gaat over het afsluiten van een zorgverzekering en zorgtoeslag aanvragen.

Direct de module Zorgverzekering bestellen

Ervaringen van collega’s

Judith Houtkoop |Docent | Helicon MBO

 "De hoveniers in opleiding zijn erg actief en geconcentreerd aan de slag gegaan met de module Zorgverzekering. De module sloot goed aan bij hun belevingswereld waardoor zij de lesstof snel eigen konden maken. Aan het einde van de module was er een quiz, de studenten waren zeer fanatiek om de vragen goed te beantwoorden. Op die manier werd de kennis op een leuke manier getoetst."

Docente mbo-opleiding ROC Mondriaan

"De lesmodule sluit goed aan bij de huidige tijd. De leerlingen hebben veel nieuwe begrippen geleerd en geoefend met het opzoeken van informatie. De module is goed te gebruiken voor de burgerschapslessen, maar vooral een mooie voorbereiding op de toekomst. "