Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Doe je digiding! Gratis digitale module Zorgverzekering

Jongeren hebben kennis nodig over zorgverzekeringen, maar moeten ook digitaal vaardig zijn. Denk aan het aanvragen van een DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering en het aanvragen van zorgtoeslag. Samen met de Stichting Digisterker heeft Zorgverzekeringslijn een digitale lesmodule ontwikkeld. Deze module Zorgverzekering uit het lesprogramma ‘Doe je Digiding!’ combineert kennis over het zorgstelsel met het verkrijgen van digitale vaardigheden.

Voor wie?

De module Zorgverzekering is geschikt voor mbo-leerlingen van 15 tot 18 jaar van alle niveaus en opleidingsrichtingen. Het onderwerp sluit goed aan bij het vak loopbaan of burgerschap en kan daarnaast ook prima in samenhang met andere vakken en project- of themaweken gegeven worden.

De voordelen van de digitale module

  • Je bepaalt zelf wanneer je de les inzet en hoe lang (minimaal 60 minuten)
  • Je hebt inzage in de voortgang en de resultaten
  • Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag
  • Geschikt voor kleinere groepen
  • De module is gratis

Handige website voor leerlingen
De Digidingen-desk is hét informatiepunt voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Waar leerlingen handige stappenplannen vinden om hun digitale zaken te regelen.

Liever een gastles op school?

Naast de module Zorgverzekering biedt Zorgverzekeringslijn ook (online) gastlessen aan.  In overleg wordt dan een tijdstip gepland waarop de leerlingen gelijktijdig (online) les krijgen van een gastdocent.

Wat leren de leerlingen?

Ervaringen van collega’s

Judith Houtkoop |Docent | Helicon MBO

 "De hoveniers in opleiding zijn erg actief en geconcentreerd aan de slag gegaan met de module Zorgverzekering. De module sloot goed aan bij hun belevingswereld waardoor zij de lesstof snel eigen konden maken. Aan het einde van de module was er een quiz, de studenten waren zeer fanatiek om de vragen goed te beantwoorden. Op die manier werd de kennis op een leuke manier getoetst."

Docente mbo-opleiding ROC Mondriaan

"De lesmodule sluit goed aan bij de huidige tijd. De leerlingen hebben veel nieuwe begrippen geleerd en geoefend met het opzoeken van informatie. De module is goed te gebruiken voor de burgerschapslessen, maar vooral een mooie voorbereiding op de toekomst. "

 

Bestel gratis de modules van Doe je digiding!

Bestel je het lesprogramma Doe je digiding! dan krijg je toegang tot tien lesmodules. Je kunt dan zelf kiezen welke modules je in de klas gaat gebruiken. Module 6 Zorgverzekering gaat over het afsluiten van een zorgverzekering en zorgtoeslag aanvragen.

Direct de module Zorgverzekering bestellen