Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Doe je digiding! Gratis digitale module zorg

Jongeren hebben kennis nodig over zorgverzekeringen, maar moeten ook digitaal vaardig zijn. Denk aan het aanvragen van een DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering en het aanvragen van zorgtoeslag. Samen met de Stichting Digisterker heeft Zorgverzekeringslijn een digitale lesmodule ontwikkeld. Deze module Zorg uit het lesprogramma ‘Doe je Digiding!’ combineert kennis over het zorgstelsel met het verkrijgen van digitale vaardigheden.

Voor wie?

De module zorg is geschikt voor mbo-leerlingen van 15 tot 18 jaar van alle niveaus en opleidingsrichtingen. Het onderwerp sluit goed aan bij het vak loopbaan of burgerschap en kan daarnaast ook prima in samenhang met andere vakken en project- of themaweken gegeven worden.

De voordelen van de digitale module

  • Je bepaalt zelf wanneer je de les inzet en hoe lang (minimaal 60 minuten)
  • Je hebt inzage in de voortgang en de resultaten
  • Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag
  • Geschikt voor kleinere groepen
  • De module is gratis

Liever een gastles op school?

Naast de module Zorg biedt Zorgverzekeringslijn ook (online) gastlessen aan.  In overleg wordt dan een tijdstip gepland waarop de leerlingen gelijktijdig (online) les krijgen van een gastdocent.

Wat leren de leerlingen?

Ervaringen van collega’s

Judith Houtkoop |Docent | Helicon MBO

 "De hoveniers in opleiding zijn erg actief en geconcentreerd aan de slag gegaan met de module zorg. De module sloot goed aan bij hun belevingswereld waardoor zij de lesstof snel eigen konden maken. Aan het einde van de module was er een quiz, de studenten waren zeer fanatiek om de vragen goed te beantwoorden. Op die manier werd de kennis op een leuke manier getoetst."

Docente mbo-opleiding ROC Mondriaan

"De lesmodule sluit goed aan bij de huidige tijd. De leerlingen hebben veel nieuwe begrippen geleerd en geoefend met het opzoeken van informatie. De module is goed te gebruiken voor de burgerschapslessen, maar vooral een mooie voorbereiding op de toekomst. "

 

Bestel gratis de module Zorg van Doe je digiding!

Per klas krijg je een docentenlogin en logins voor 30 leerlingen.

Direct de module Zorg bestellen