Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Actueel
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar vaknieuws, tips & casussen in je mailbox.

maatwerk sociaal domein
29 januari 2024 Nieuws Maatwerk in het sociaal domein anno 2024, kan dat eigenlijk wel? In een domein met ontzagwekkend veel voorzieningen, hebben we tegelijkertijd ook een hoop complexiteit ingebouwd. Die complexiteit zorgt ervoor dat in sommige bijzondere situaties het systeem faalt en de burger onbedoeld wordt benadeeld.
Aan de slag met rechtsbescherming Divosa
24 januari 2024 Nieuws Aan de slag met rechtsbescherming De cijfers liegen er niet om. Meer dan vijf miljoen conflicten per jaar monden uit in juridisch getouwtrek. Het is voor burgers niet altijd makkelijk om daarbij de juiste sociaaljuridische ondersteuning te vinden en hun recht te halen. Daarom publiceerde Divosa de Handreiking ‘Aan de slag met Rechtsbescherming’.
Kenisssessie CAK- wanbetalerslijst
23 januari 2024 Nieuws Kijk nu alle vier de opnames van de kennissessies over werken met de CAK-lijst terug Afgelopen najaar organiseerde SKGZ Zorgverzekeringslijn vier online kennissessies over werken met de CAK-lijst in samenwerking met het CAK en de gemeenten Haarlem, Den Haag, Amsterdam en Midden-Groningen. De kennissessies zijn nu allemaal terug te kijken.
asielzoeker statushouder zorgverzekering
18 januari 2024 Nieuws Hoe leg ik aan statushouders uit hoe ons zorgverzekeringsstelsel werkt? Hoe leg je als begeleider uit hoe ons zorgstelsel werkt en waarom je maandelijks premie moet betalen terwijl je nooit ziek bent?
Nationale Vrijwilligersprijzen
8 januari 2024 Nieuws Wat grijpt jou aan in je vrijwilligerswerk? Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning. Daarvoor zorgt de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Maakt jouw organisatie kans op een van de Nationale Vrijwilligersprijzen?
niet gecontracteerde zorg ziekenhuis
13 december 2023 Nieuws Wat zijn de gevolgen als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat? Zorgverzekeraars maken afspraken met zorgverleners (zoals ziekenhuizen, apothekers etc.) over de kosten en kwaliteit van de zorg. Waar moet je op letten als je een zorgverzekering kiest of naar een zorgverlener gaat.