Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Actueel
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar vaknieuws, tips & casussen in je mailbox.

onderzoek humanitas schulden
22 april 2024 Nieuws Humanitas signaleert meer en grotere geldproblemen Steeds meer mensen kloppen bij Humanitas aan vanwege geldproblemen. Ook hebben ze steeds grotere financiële problemen. In dit artikel lees je meer over het onderzoek.
beslag vakantiegeld
19 april 2024 Nieuws Hoe zit het met de betaling van vakantiegeld en de beslagvrije voet? Mag een deurwaarder nu beslag leggen op je vakantiegeld? In dit artikel leggen we uit wanneer dat wel mag en wanneer niet.
CAK telling lijst
16 april 2024 Nieuws Nieuw: krijg nu een indicatie van de omvang van de CAK-lijst voor je hem opvraagt Gemeenten kunnen bij het CAK al enige jaren een lijst opvragen van inwoners die 6 maanden achterlopen met hun zorgpremie. Je kunt er bij het opvragen voor kiezen om in plaats van een lijst met alle wanbetalers een lijst op te vragen van wanbetalers die aan specifieke criteria voldoen. Lees wat de mogelijkheden zijn.
zorgtoeslag aanpassen app
16 april 2024 Nieuws Makkelijker wijzigingen doorgeven aan de Dienst Toeslagen De Dienst Toeslagen is verantwoordelijk voor het uitkeren van alle Toeslagen, zoals de zorgtoeslag. Ontvang je toeslag(en)? Dan is belangrijk dat je wijzigingen in je inkomen of persoonlijke situatie zo snel mogelijk doorgeeft. Dat kan nu sneller en makkelijker met de Toeslagen App.
zorgverzekering arbeidsmigranten
9 april 2024 Nieuws Informatie in Pools, Roemeens en Bulgaars voor arbeidsmigranten De Nederlandse economie leunt op arbeidsmigranten. Bijna 80 procent van hen komt uit één van de EU-lidstaten, met name uit Polen, Duitsland, Bulgarije en Roemenië (bron: CBS). Het is belangrijk dat zij werken volgens de wet en regelgeving die hier geldt, dat betekent dat zij ook een zorgverzekering af moeten sluiten. Om arbeidsmigranten op weg te helpen staat op onze website nu informatie in verschillende talen.
campagne dienst toeslagen
26 maart 2024 Nieuws Check. Pas aan. En door. Moet je zorgtoeslag terugbetalen omdat je inkomen of huishouden veranderd is? Lees hoe dat werkt.