Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Actueel
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar vaknieuws, tips & casussen in je mailbox.

uitstroomregeling onderbewindgestelden
7 juli 2022 Nieuws Ervaringen met de uitstroomregeling voor onderbewindgestelden De Regeling Uitstroom Onderbewindgestelden (RUOB) maakt het mogelijk dat mensen onder bewind makkelijker hun zorgverzekeringsschulden op kunnen lossen. Maar wat vinden bewindvoerders van de regeling?
1 juli 2022 Nieuws Verzekeringsplicht voor Caribische studenten per 1 juli 2022 gewijzigd Op 1 juli 2022 heeft er een wetswijziging plaatsgevonden. Hierdoor moeten Caribische studenten die in Nederland wonen een zorgverzekering afsluiten. Wanneer een student in Nederland woont, wordt naar de omstandigheden per geval beoordeeld. De voorgeschreven studieduur is hierbij van belang.
signalen zorgverzekeringsschulden
27 juni 2022 Nieuws De 7 signalen om zorgverzekeringsschulden te herkennen Weet waar je als hulpverlener op moet letten als je zorgverzekeringsschulden vermoedt.
27 juni 2022 Nieuws Met je zorgschulden zomaar aan tafel bij de buurtrechter In de wijk Venserpolder in Amsterdam kun je uitgenodigd worden door de buurtrechter om een betalingsregeling te treffen voor je zorgschulden. Zorgverzekeringslijn wilde hier meer van weten en interviewde Klaske de Haan (jurist debiteurenmanagement) van verzekeraar Achmea en Marcel Ruiter, schuldhulpverlener van Buurtteam Amsterdam Zuidoost.
zorgverzekeraar deurwaarder
22 juni 2022 Nieuws Wanneer mag de zorgverzekeraar een deurwaarder inschakelen? Als je de rekening van de zorgverzekeraar niet betaalt, stuurt je zorgverzekeraar je brieven en betalingsherinneringen. De zorgverzekeraar kan ook een incassobureau of deurwaarder inschakelen.
zorgverzekering en reisverzekering
20 juni 2022 Nieuws Goed verzekerd op reis naar het buitenland Als je op vakantie gaat, houd je geen rekening met een ongeval. Maar als je iets overkomt is het belangrijk dat je goed verzekerd bent.