Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Actueel
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar vaknieuws, tips & casussen in je mailbox.

Onrust verkorting looptijd msnp wsnp
21 augustus 2023 Nieuws Zorgverzekeraars toch akkoord met verkorting looptijd schuldregelingen Sinds 1 juli 2023 is de looptijd van de wettelijke schuldsanering (WSNP) en van de minnelijke schuldsanering verkort van 36 maanden naar 18 maanden. Zorgverzekeraars zouden afwijkende voorwaarden hanteren. Zorgverzekeraars zijn gelukkig toch akkoord gegaan.
overstappen zorgverzekering training
21 augustus 2023 Nieuws Online training: Overstappen naar een andere zorgverzekering Het overstapseizoen komt er weer aan. Speciaal voor hulpverleners en dienstverleners die mensen ondersteunen bij het overstappen naar een andere zorgverzekering bieden wij een online training aan.
telewerken zorgverzekering
3 augustus 2023 Nieuws Hoe zit het met je zorgverzekering als je (tele)werkt over de grens? Woon je in Nederland, maar werk je over de grens, of andersom? Dan kan dit gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Je kunt je immers maar in één land verzekeren. In dit artikel lees je waar je jezelf moet verzekeren en hoe het zit als je op afstand werkt, het zogenaamde telewerken.
Caribische studenten zorgverzekering
18 juli 2023 Nieuws Toegang tot Nederlandse zorgverzekering voor Caribische studenten Studenten uit Caribisch Nederland moeten een Nederlandse zorgverzekering afsluiten als zij langer dan 3 jaar in Nederland komen studeren. Soms zijn er zijn uitzonderingen. Lees hoe het precies zit en waar je rekening mee moet houden.
conflictoplossing ADR alternatieve geschilbeslechting
4 juli 2023 Nieuws Financiering voor SKGZ om conflictoplossend vermogen te versterken niet gehonoreerd De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) waar Zorgverzekeringslijn onderdeel van is, is een van de vier onafhankelijke ADR-instanties (Alternative Dispute Resolution). Lees waarom de financieringsaanvraag niet gehonoreerd is en waarom het noodzaak is om anders met conflicten om te gaan.
bereiken mensen in verborgen armoede
22 juni 2023 Nieuws Aan de slag met de CAK-lijst: het bereiken van mensen in verborgen armoede in Den Haag De gemeente Den Haag ontwikkelde in samenwerking met Hogeschool Leiden een aanpak om mensen in verborgen armoede te bereiken met behulp van de CAK wanbetalerslijst. Lees het interview met Nadia Bounid en met Catelijne Akkermans.