Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Actueel
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar vaknieuws, tips & casussen in je mailbox.

vrijwilligerswerk redenen
17 juni 2024 Nieuws Vrijwilligerswerk in 2023 terug op niveau van voor corona Het percentage vrijwilligers is sterk toegenomen. Lees wat de belangrijkste redenen voor mensen zijn om vrijwilligerswerk te doen?
aanvullende verzekering stopgezet
12 juni 2024 Nieuws Een betalingsachterstand bij de zorgverzekeraar. Hoe zit het met je aanvullende verzekering? Dat de basisverzekering niet wordt stopgezet bij een premieachterstand is meestal wel bekend. Minder bekend is het feit dat dit wel gebeurt bij de aanvullende verzekering. De belangrijkste zaken over de aanvullende verzekering bij betalingsachterstanden zetten we in dit artikel op een rij.
opslag wanbetalersregeling omlaag
12 juni 2024 Nieuws Opslag bestuursrechtelijke premie bij betalingsproblemen zorgverzekering omlaag Als je een betalingsachterstand hebt van zes maanden of meer, word je aangemeld bij het CAK als wanbetaler. Je houdt dan je basisverzekering bij je eigen zorgverzekeraar, maar betaalt daarvoor een hogere bestuursrechtelijke premie aan het CAK. Deze bestuursrechtelijke premie wordt binnenkort verlaagd.
Vordering verjaard
10 juni 2024 Nieuws Hoe werkt verjaring? Wanneer je te maken hebt met een (oude) zorgverzekeringsschuld, is het belangrijk om te begrijpen wat verjaring is. En wat je bij een verjaarde vordering wel, en juist beter niet kan doen.
Overstappers Vektis rapport
3 juni 2024 Nieuws Zoektocht naar lage premie leidt tot veel overstappers In het overstapseizoen van 2023-2024 stapten 1,3 miljoen verzekerden over van zorgverzekeraar. Dat komt neer op 7,4% van de verzekerden. Daarmee komt dit overstapseizoen op de tweede plek qua aantal overstappers.
hoofdlijnenakkoord zorgverzekering
29 mei 2024 Nieuws Wat betekent het hoofdlijnenakkoord voor je zorgverzekering? De verkiezingen zijn alweer even achter de rug en inmiddels is er een akkoord op hoofdlijnen. Maar wat betekent het hoofdlijnen akkoord voor je zorgverzekering?