Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Wat betekent Prinsjesdag voor je zorgverzekering?

21 september 2021
Op Prinsjesdag maakte het demissionaire kabinet de bedragen voor premie, eigen risico en zorgtoeslag bekend. De verwachting is dat de basisverzekering in 2022 zal stijgen met ongeveer € 31,- per jaar.

Zorgpremie gaat omhoog
Op Prinsjesdag maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ieder jaar de nominale premie voor het aankomend jaar bekend. Zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk zelf de premie voor hun verzekerden. De premie voor de basisverzekering zal naar schatting met ongeveer € 2,58 per maand stijgen. Uiterlijk 12 november moeten alle verzekeraars hun premie bekend hebben gemaakt. Verzekeraars maken dan tegelijkertijd ook de inhoud en de premies van de aanvullende verzekeringen bekend.

Zorgtoeslag stijgt ook
Via de zorgtoeslag wordt de premiestijging gecompenseerd voor mensen met een lager inkomen. De maximale zorgtoeslag stijgt met € 36,- voor alleenstaanden en met € 40,- voor meerpersoonshuishoudens per jaar. Ben je alleenstaand dan wordt de maximale zorgtoeslag € 1323,- en als je een toeslagpartner hebt ontvangen jullie samen maximaal € 2527,-.

Verplicht eigen risico blijft gelijk
Het verplicht eigen risico blijft volgend jaar € 385,- net als voorgaande jaren.