Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst via de website. Zij zorgen ook voor de uitbetaling van de zorgtoeslag. De hoogte van je zorgtoeslag hangt af van je inkomen en leefsituatie.
Wijzigt er iets in je inkomen of je leefsituatie. Je gaat bijvoorbeeld meer verdienen of je gaat samenwonen, geef deze wijzigingen dan zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Zo voorkom je dat je later zorgtoeslag moet terugbetalen of dat je te weinig zorgtoeslag ontvangt.

Als de Belastingdienst niet de juiste gegevens heeft, kan je onterecht zorgtoeslag ontvangen of te veel zorgtoeslag ontvangen. Je moet de toeslag dan gedeeltelijk of volledig terugbetalen. Een voorbeeld is als opeens je eigen vermogen te groot is, omdat je een erfenis hebt gekregen of je hebt je een te laag inkomen doorgegeven aan de Belastingdienst.

Je krijgt van de Belastingdienst een brief met daarop een uiterste betaaldatum en een acceptgiro. Lukt het je niet om het bedrag in één keer terug te betalen? Dan kun je het bedrag ook in maandelijkse termijnen betalen.

Wil je in termijnen betalen?
Op de brief met de acceptgiro staat het minimale bedrag dat je per keer (termijn) moet betalen. Betaal de eerste termijn vóór de uiterste datum die op de brief staat.

Wat gebeurt er als je niets betaalt?
Ontvangt de Belastingdienst helemaal geen betaling van je, dan kan wordt je toeslagschuld verrekend met bedragen die je nog te goed hebt van de Belastingdienst. Je ontvangt maximaal 24 maanden geen of minder zorgtoeslag.

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.