Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Onverzekerd?

Is je zorgverzekering beëindigd omdat je geen inschrijving hebt in de BRP (Basisregistratie personen), dan moet je in actie komen.

Als je (nog) geen woonadres hebt, dan zijn er drie manieren om toch een zorgverzekering af te sluiten:

  1. Met een briefadres
  2. Met een digitale loonstrook niet ouder dan 1 maand
  3. Met een verklaring van de Sociale Verzekeringsbank

 

Wil je weten wat voor jou de beste optie is, neem dan contact met ons op.

Het makkelijkst is dat je het woonadres van iemand mag gebruiken als briefadres. Hiervoor moet de hoofdbewoner van het adres toestemming geven aan de gemeente. Het geven van een briefadres heeft geen gevolgen voor uitkeringen of toeslagen van de hoofdbewoner. Informeer bij je gemeente hoe je een briefadres kan laten registreren.

Als je niemand hebt die jou een briefadres wil geven, dan kun je een briefadres aanvragen bij een hulporganisatie of de gemeente.

Je kunt ook je zorgverzekeringsplicht aantonen door te laten zien dat je voor de Wet langdurige zorg (Wlz) verzekerd bent. Als je verzekerd bent voor de Wlz dan ben je ook verplicht een Nederlandse basisverzekering te hebben. Daarom is de verzekeraar ook verplicht je te accepteren.

Je kan aantonen dat je Wlz verzekerd en verzekeringsplichtig bent door een onderzoek verzekering Wlz aan te vragen bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank).

Het onderzoek vraag je aan via deze pagina van de SVB

Sociale Verzekeringsbank

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.