Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Volg een gratis training voor de mensen die jij als vrijwilliger begeleidt

28 april 2023
Voor vrijwilligers die mensen begeleiden bij hun administratie hebben wij een breed aanbod van gratis scholingsmogelijkheden. Zodat je nog beter kan helpen bij het aanpakken van zorgverzekeringsproblemen.
Scholingsaanbod vrijwilligers van zorgverzekeringslijn

Onze training vrijwilligers thuisadministratie wordt gewaardeerd met een 8,7!
“Een cijfer waar we trots op zijn. En dat aangeeft dat onze informatie zeer welkom en nuttig is,“ zegt Herman van ’t Land trainer bij Zorgverzekeringslijn. “Wij ondersteunen vrijwilligers graag met het bijhouden en of verbeteren van hun kennis op het vlak van de zorgverzekeringen. Veel vrijwilligersorganisaties zijn afhankelijk van giften of subsidies. Een gratis training van Zorgverzekeringslijn volgen is dan natuurlijk zeer welkom.”

Hieronder vind je alle scholingsmogelijkheden om je kennis op te frissen.

E-learning ‘Signaleren en oplossen zorgverzekeringsschulden’
Deze e-learning volg je op een tijdstip en tempo dat jou uitkomt. Je kan daar dus net zo veel tijd aan besteden als jij nodig hebt. Na het volgen van de e-learning kun je sneller zorgverzekeringsschulden herkennen en je cliënt beter ondersteunen bij het oplossen ervan.
Vraag de gratis e-learning aan

Open trainingen
Deze live trainingen volg je online. En aanmelden doe je individueel. Tijdens de training kun je vragen stellen en casussen inbrengen. Op verschillende datums en tijdstippen verzorgen wij deze trainingen. Wij hebben de volgende open trainingen:

Training ‘Zó los je zorgverzekeringsschulden op!’
Deze training is gericht op het herkennen en oplossen van schulden bij de zorgverzekeraar en het CAK. Maar ook op het afsluiten van een zorgverzekering, voor mensen die onverzekerd zijn geraakt of die recent in Nederland zijn komen wonen of werken.
Meer informatie

Training ‘Statushouders en de zorgverzekering’ voor vrijwilligers die statushouders begeleiden
Nieuwkomers hebben vaak moeite met de taal, zijn soms laaggeletterd en vaak digibeet. Het missen van een brief of factuur kan grote gevolgen hebben. De training is gericht op de praktijk, met veel ruimte voor het bespreken van casussen. En met tips hoe jij op een laagdrempelige manier uitleg geeft over de Nederlandse zorgverzekering.
Meer informatie

Training ‘(Ex-) gedetineerd en een premieachterstand of onverzekerd?’
Voor vrijwilligers die (ex)-gedetineerden ondersteunen. Een succesvolle terugkeer in de maatschappij en re-integratie is belangrijk, daarbij ligt de focus op vijf leefgebieden. Twee van de vijf zijn het oplossen van schulden en het hebben van een zorgverzekering. Deze worden tijdens de training behandeld.
Meer informatie

Een training op maat aanvragen voor jou en je collega-vrijwilligers?
Stuur je aanvraag met contactgegevens naar planning@zorgverzekeringslijn.nl. Wij nemen dan snel contact met jullie op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.