Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Zorgkosten buitenlandse studenten in Nederland

23 maart 2020
Kom je uit het buitenland, studeer je in Nederland en vraag je je af of je recht op vergoeding van zorg hebt als je besmet wordt met het coronavirus? Lees dan verder. Hoe de zorg vergoed wordt, hangt namelijk af van je situatie.
studeren zorgverzekering corona

Je hebt een Nederlandse basisverzekering
Je komt uit het buitenland, studeert hier en je hebt een Nederlandse basisverzekering. Let op! Je hebt alleen recht op een Nederlandse basisverzekering als je hier ook werkt. Heb je zorg nodig dan wordt deze vergoed vanuit de basisverzekering. Stel je gaat terug naar je thuisland en je arbeidsovereenkomst loopt door, dan houd je je Nederlandse basisverzekering. De basisverzekering vergoedt dan ook de kosten in het buitenland. De zorgkosten worden vanuit de basisverzekering vergoed tot maximaal Nederlands tarief. Heb je een aanvullende verzekering of reisverzekering met medische dekking dan kan het zijn dat deze (een deel van) de extra kosten vergoed.

Je hebt geen Nederlandse basisverzekering
Heb je geen Nederlandse basisverzekering omdat je hier niet werkt, dan heb je ook geen recht op vergoeding van zorgkosten vanuit de Nederlandse basisverzekering. Check voor vergoeding van zorgkosten je verzekering in je thuisland. Met een aantal landen heeft Nederland afspraken over vergoeding van zorg. Op de website van Zilveren Kruis vind je hiervan een overzicht. Heb je geen zorgverzekering in je thuisland of dekt deze maar een deel van de kosten, check dan je internationale verzekering of je reisverzekering met medische dekking.