Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Casus

Neem eens contact op met SKGZ Zorgverzekeringslijn

13 september 2023
Wij vinden het belangrijk dat hulpverleners ons goed weten te vinden. Gelukkig nemen zij regelmatig contact op, bijvoorbeeld om een casus voor te leggen. Een belletje naar SKGZ Zorgverzekeringslijn kan duidelijkheid en nieuwe mogelijkheden bieden. Hieronder lees je een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk.
Zorgverzekeringslijn contact

Het lukt niet om een zorgverzekering af te sluiten
Een vrijwilliger belde ons voor advies over een situatie waarbij het niet lukte een zorgverzekering af te sluiten. De man om wie het ging, woonde in het buitenland (ander EU land) en werkte in Nederland. Het inschrijven bij een zorgverzekeraar wilde maar niet lukken, omdat de man geen ingezetene was volgens de BRP (Basisregistratie Personen). Tijdens het telefoongesprek heeft onze voorlichter uitgelegd dat de zorgverzekeraar alleen mensen mag accepteren voor de basisverzekering die verzekeringsplichtig zijn. Omdat de zorgverzekeraar de verzekeringsplicht niet (online) kan controleren, moet de man zijn verzekeringsplicht op een andere manier laten zien. In dit geval was ons advies om schriftelijk te reageren op de afwijzing en een kopie van de loonstrook en of arbeidsovereenkomst bij te voegen. De zorgverzekeraar moet dit namelijk accepteren als bewijs om de verzekeringsplicht aan te tonen. Tenslotte hebben we de vrijwilliger ook nog de tip gegeven om als de zorgverzekeraar dit bewijs niet accepteert, de man een klacht kan indienen bij de Ombudsman zorgverzekeringen.

Waar kun je contact over opnemen?
Wij geven advies over het voorkomen en oplossen van financiële zorgverzekeringsproblemen. Je kunt ons om advies vragen als je een cliënt hebt met betalingsproblemen en je tips wilt over het afspreken van een betalingsregeling. Of je cliënt gaat scheiden en heeft zijn ex-partner nog op de polis staan. We zijn niet alleen telefonisch bereikbaar maar ook via chat en mail.

Tip! Sla onze contactpagina op in je favorieten op je computer