Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur
Gratis training aanvragen

Training: Internationale studenten en medewerkers en de zorgverzekering

Wij trainen professionals om zorgverzekeringsproblemen te voorkomen en op te lossen. De training is gratis, interactief en online.

Wij geven uitleg over de Zorgverzekeringswet (Zvw), de verzekeringsplicht, de regeling onverzekerden van het CAK, het Wlz onderzoek ((Wet langdurige zorg). Tijdens de training behandelen we ook casuïstiek. Als professional kun je daardoor internationale studenten en medewerkers juist informeren en voorkomen dat zij boetes krijgen of onverzekerd raken.

Training aanvragen

Voor wie?

Professionals die internationale studenten en medewerkers informeren over de rechten en plichten rondom de zorgverzekering en ondersteunen bij zorgverzekeringsproblemen. Zoals international officers, mentoren, loopbaanbegeleiders, stagecoördinatoren, medewerkers van expat centra en hr-medewerkers.

Programma

De gratis training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Uitleg van de Zorgverzekeringswet
  • Hoe zit het met de verzekeringsplicht van de internationale student?
  • Hoe zit het met de verzekeringsplicht van de internationale medewerker en zijn of haar familie?
  • Uitleg van de regeling onverzekerden bij het CAK
  • Hoe werkt een onderzoek Wlz (Wet langdurige zorg)?

Alle trainingen zijn op maat en in overleg behandelen we ook extra onderwerpen waar jij en je collega’s behoefte aan hebben.

Duur: 60 minuten
Aantal deelnemers: minimaal 5
Kosten: gratis!
Al onze trainingen worden voorlopig online gegeven.

Ervaringen

james van der linde arubahuis

James van der Linde | Coördinator afdeling Onderwijszaken | Arubahuis

"In het voorjaar van 2020 heeft Zorgverzekeringslijn een training verzorgd aan onze medewerkers en studiementoren die belast zijn met de opvang en begeleiding van Arubaanse studenten in Nederland. Gezien de specifieke situatie en de hulpvragen van onze studenten over de zorgverzekering, hadden wij behoefte aan heldere kaders en aan actuele en betrouwbare informatie om onze studenten zo goed mogelijk te informeren en bij te staan. De training was heel informatief en verhelderend voor onze medewerkers en het heeft ons goede handvatten gegeven om het beter aan te pakken. Wij hebben met Zorgverzekeringslijn een fijne samenwerking opgebouwd om onze studenten informatie te geven en voor te lichten en we hebben regelmatig contact voor advies."

 

Onze trainer

Gratis training aanvragen

Ja, ik vraag de gratis training aan!