Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag vraag je aan bij de Dienst Toeslagen via de website. Zij zorgen ook voor de uitbetaling van de zorgtoeslag. De hoogte van je zorgtoeslag hangt af van je inkomen en leefsituatie.

Wijzigt er iets in je inkomen of je leefsituatie. Je gaat bijvoorbeeld meer verdienen of je gaat samenwonen, geef deze wijzigingen dan zo snel mogelijk door aan de Dienst Toeslagen. Zo voorkom je dat je later zorgtoeslag moet terugbetalen of dat je te weinig zorgtoeslag ontvangt.

Je vindt hieronder een aantal veelgestelde vragen. Wil je meer informatie kijk dan op de website van de Dienst Toeslagen.

Je kunt met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen. Tot 1 september van ieder jaar kun je nog zorgtoeslag aanvragen voor het jaar daarvoor. Maar, vraag je eerder aan dan ontvang je je zorgtoeslag ook eerder.

Je krijgt binnen 8 weken een bericht in Mijn Toeslagen. Daarin staat de hoogte van je toeslag. De brief heet ‘Voorschotbeschikking’ en staat onder 'Mijn beschikkingen'. Nadat je deze voorschotbeschikking hebt ontvangen, wordt de zorgtoeslag rond de 20e van de maand betaald. Je krijgt dan de zorgtoeslag voor de maand daarop en de toeslag die je met terugwerkende kracht hebt aangevraagd in één keer uitbetaald.

 

 

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.