Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Zorgverzekering

Ben je verzekeringsnemer en heb je een premieachterstand? Dan mag je je zorgverzekering aan het einde van het jaar niet opzeggen, als je de maandpremies en de rente en incassokosten daarover niet betaald hebt.

NB Een achterstand van het eigen risico valt daar niet onder. Dan kun je dus wel opzeggen. Spreek dan wel een betalingsregeling af voor de betaling van het eigen risico.

Heb je een premieachterstand? Dan kun je niet overstappen. Neem contact op met je zorgverzekeraar om een betalingsregeling af te spreken

 

Als jouw zorgverzekeraar zelf de zorgverzekering heeft beëindigd met de reden dat je een achterstand hebt, dan moet je zelf een nieuwe zorgverzekering afsluiten. En mag je dus wel overstappen. Dat mag ook als je zorgverzekeraar waar je een premieachterstand hebt, je opzegging binnen twee weken heeft bevestigd.

Sommige gemeenten bieden de mogelijkheid om - als je een schuld hebt - over te stappen naar de collectieve zorgverzekering van dezelfde verzekeraar.  De schuld bij je zorgverzekeraar moet je uiteindelijk wel afbetalen. Je kunt bijvoorbeeld een betalingsregeling afspreken.

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.