Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is wettelijk verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt. Als je in Nederland verzekeringsplichtig bent, dan moet je een Nederlandse basisverzekering afsluiten. Ben je niet verzekeringsplichtig voor de basisverzekering? Dan houd je de zorgverzekering uit je land van herkomst of je sluit een internationale verzekering af.

 • Budgetpolis
  Met de budgetpolis heb je recht op volledige vergoeding van zorg bij een zeer beperkt aantal zorgverleners. Omdat het aantal zorgverleners beperkt is, moet je extra goed opletten of de zorgverlener waar je naartoe gaat een contract heeft.
 • Naturapolis
  Met deze polis krijg je alleen een volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners. Je hebt wel een grotere keuze aan zorgverleners dan bij een budgetpolis.
 • Combinatiepolis
  Deze polis is een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis. Voor een aantal zorgsoorten heb je vrije zorgkeuze en voor andere zorgsoorten heb je te maken met gecontracteerde zorgverleners.
 • Restitutiepolis
  Met een restitutiepolis kun je zowel naar een gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorgverlener gaan. Je betaalt alleen zelf een deel van de kosten als de rekening hoger is dan de maximale tarieven die de verzekeraar hanteert.
  Een restitutiepolis wordt ook wel een vrije-keuze polis genoemd.
 • Het antwoord op je vraag niet gevonden?

  Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.