Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Training voor hulpverleners in de GGZ en in de maatschappelijke opvang: Werken aan herstel door het signaleren en oplossen van zorgverzekeringsproblemen

Hoog oplopende schulden, of het ontbreken van een zorgverzekering. Deze problemen staan een geslaagde behandeling binnen de GGZ vaak in de weg. Wij geven trainingen aan medewerkers binnen de Materiele Juridische Dienstverlening (MJD) om zorgverzekeringsproblemen te herkennen en aan te pakken. Zij kunnen daardoor problemen sneller signaleren en weten welke acties ze moeten inzetten. Hiermee dragen zij bij aan het herstel van hun cliënten.

Voor wie?

GGZ-agogen, maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, sociaal werkers en wooncoaches binnen de materiele dienstverlening in de geestelijke gezondheidszorg en de maatschappelijke opvang.

Programma

  • Het herkennen van premie achterstanden bij zorgverzekeraars
  • De gevolgen van premieachterstanden (aanvullende verzekering, vergoeding medicatie)
  • Het voorkomen van aanmelding als wanbetaler
  • Het proces van afmelding als wanbetaler
  • Oorzaken van het niet hebben van een zorgverzekering en oplossingen hiervoor

Duur: 90 minuten
Kosten: gratis!

Geaccrediteerd door:

Bij Registerplein geregistreerde GGZ- agogen, maatschappelijk werkers en sociaal werkers behalen met onze training 1 studiepunt.

Meld je aan voor een open training of vraag een training voor jouw organisatie aan!

Deze training wordt aangeboden als een zogenaamde ‘open training’. Dit zijn vooraf geplande online trainingen waarvoor je je als deelnemer individueel kunt inschrijven. Ben je met minimaal 5 deelnemers dan kun je ook een online training aanvragen voor jouw organisatie. In overleg plannen we dan een datum en tijdstip.

Data open trainingen

  • dinsdag 2 juli 2024, 14:00 - 15:30 uur
  • maandag 2 september 2024, 11:00 - 12:30 uur
  • dinsdag 1 oktober 2024, 14:00 - 15:30 uur

Onze trainers

Ervaringen

Aanmeldformulier

Training voor hulpverleners in de GGZ en de maatschappelijke opvang: Werken aan herstel door het signaleren en oplossen van zorgverzekeringsproblemen

Ja, ik meld me aan voor deze training!

* = verplicht veld