Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is wettelijk verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt. Als je in Nederland verzekeringsplichtig bent, dan moet je een Nederlandse basisverzekering afsluiten. Ben je niet verzekeringsplichtig voor de basisverzekering? Dan houd je de zorgverzekering uit je land van herkomst of je sluit een internationale verzekering af.

De zorgverzekeraar zal je bij het afsluiten van een zorgverzekering om de volgende gegevens vragen:
  • Burgerservice- / of sofinummer
  • Bankrekeningnummer
  • Een geldig woonadres (uittreksel uit de BRP)

NB Heb je geen vast woonadres? Lees dan hoe je een zorgverzekering afsluit zonder vast woonadres.

Kun je geen ‘gewone’ betaalrekening afsluiten bij een bank of wil je dit niet? Dan kun je een basisbankrekening afsluiten. Dat is een betaalrekening waar iedereen van 18 jaar of ouder recht op heeft.

Andere mogelijkheden zijn:

  • Budgetbeheer; let op dit kost wel geld! Informeer bij je gemeente.
  • De bankrekening van iemand anders gebruiken. Die persoon moet daar wel toestemming voor geven en je moet ook aan je zorgverzekeraar doorgeven dat je iemand anders zijn rekening betaalt.
  • Je kunt je zorgverzekeraar ook vragen de rekening op te sturen. Je kunt dan bij het GWK contant geld storten, het GWK stort het geld dan door aan je zorgverzekeraar. Het nadeel hiervan is dat als de zorgverzekeraar het bedrag niet kan verwerken, het geld teruggestort wordt op de rekening van het GWK.

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Mail met ons, Chat met ons of bel ons gratis op 0800 64 64 644.