Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Aandacht voor gastlessen Zorgverzekeringslijn tijdens Week van het geld

27 februari 2024
Van 11 t/m 15 maart is het weer de Week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens de Week van het geld is er extra aandacht om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Ook dit jaar staat de gastles '18+? Verzekeren dus!' weer op het programma.
Gastles Zorgverzekering Week van het geld

Het thema van de 13e editie is ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’
Met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ zet de Week van het geld jongeren in hun kracht door ze te leren hoe ze een ware ‘baas’ worden over hun eigen financiën. Jongeren leren hoe ze grip op hun geldzaken houden, financiële verleidingen herkennen en financiële gevaren doorzien. Het is belangrijk dit al vroeg te leren, omdat je geld steeds makkelijker kunt uitgeven. Denk aan contactloos betalen, een betaalverzoek via je telefoon en achteraf betalen.

Jongeren bewust maken van de kosten van zorg
Onze gratis gastles ‘18+? Verzekeren dus!’ is speciaal ontwikkeld voor mbo-leerlingen. voor alle leerjaren, niveaus en opleidingsrichtingen. Het onderwerp sluit goed aan bij het vak loopbaan of burgerschap. Tijdens deze les informeren we studenten over de verplichte zorgverzekering en maken we ze bewust van de kosten van zorg. Het doel is dat ze een weloverwogen keuze maken voor hun eigen zorgverzekering. En dat we zo financiële zorgverzekeringsproblemen voorkomen. Deze gastles is het hele jaar door aan te vragen! Dus niet alleen tijdens de Week van het Geld.

Bekijk het totale aanbod van gastlessen voor het mbo op de website van de Week van het geld