Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Heb je een bankrekening nodig voor het afsluiten van een zorgverzekering?

22 november 2019
Een bankrekening is niet altijd nodig voor het afsluiten van een zorgverzekering, maar is wel het makkelijkst. Kun je geen ‘gewone’ betaalrekening afsluiten bij een bank of wil je dit niet? Er zijn andere manieren om betalingen tussen jou en je zorgverzekeraar goed te laten verlopen.
bankrekening zorgverzekering

De basisbankrekening om mee te doen in de samenleving
Een basisbankrekening is een betaalrekening waar iedereen van 18 jaar en ouder recht op heeft. Ook als iemand schulden heeft of dakloos is. Het Leger des Heils biedt samen met de NVVK en de Betaalvereniging Nederland een speciale basisbankrekening aan. Voor mensen die veroordeeld zijn voor een financieel delict zijn er wel aanvullende voorwaarden.

Andere mogelijkheden om de rekening van je zorgverzekeraar te betalen
Wil je toch op een andere manier betalen dan met een (basis)bankrekening, dan zijn er de volgende mogelijkheden. Budgetbeheer is een optie om betalingen te verrichten zonder bankrekening. Iedereen kan hier gebruik van maken, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. Budgetbeheer wordt vaak aangeboden door de gemeentelijke kredietbank. Een andere mogelijkheid is het rekeningnummer van iemand anders gebruiken. Diegene moet daar wel toestemming voor geven. En je moet je zorgverzekeraar melden dat je iemand anders zijn rekening gebruikt. Een derde mogelijkheid is je zorgverzekeraar vragen om de rekening op te sturen. Je kunt dan bij het GWK contant geld storten, het GWK stort het geld dan door aan je zorgverzekeraar. Het nadeel hiervan is dat als de zorgverzekeraar het bedrag niet kan verwerken, het geld teruggestort wordt op de rekening van het GWK.

Niet alleen voor het betalen van premie
Een bankrekening heeft de voorkeur. Een bankrekening is niet alleen handig voor het betalen van rekeningen, maar ook om het ontvangen van betalingen. Bijvoorbeeld voor uitbetalingen van jouw declaraties