Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Nieuwe collega Merel: Het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel is taaie stof!

28 februari 2024
Alweer een paar maanden geleden verwelkomde de SKGZ Merel Fortuin. Merel heeft ruim 10 jaar ervaring op verschillende plekken in de hulpverlening en is nu gestart als trainer en medewerker informatie in het team van Zorgverzekeringslijn. Lees hieronder meer over Merel.
Merel Fortuin Zorgverzekeringslijn

Iedereen in Nederland krijgt te maken met het Nederlandse zorgstelsel
‘Het zorgstelsel in Nederland wordt vanuit vier wetten vormgegeven en dat is taaie stof. Bij Zorgverzekeringslijn zijn we er vooral voor de informatieverstrekking rondom één van deze wetten: de Zorgverzekeringswet. Ik leer graag nieuwe dingen dus met veel enthousiasme ben ik in deze nieuwe materie gedoken’, vertelt Merel. ‘Maar je kunt nooit alles weten en collega’s vertelden me dat je iedere dag weer nieuwe situaties tegen kunt komen en vragen kunt krijgen. Al gauw werd mij duidelijk dat je op heel veel plekken – en eigenlijk iedereen in Nederland – te maken krijgt met het Nederlandse zorgstelsel. Logisch? Ja! Maar het besef komt pas als je ermee te maken krijgt.’

De wet- en regelgeving toegankelijk maken voor hulpverleners en jongeren
Ik maak het werk voor hulpverleners graag wat lichter door het in ieder geval op één gebied, het Nederlandse Zorgstelsel, wat begrijpelijker te maken. Zo hoop ik een (kleine) bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van zorg en zo zorg te dragen met en voor elkaar. Daarnaast probeer ik tijdens het geven van gastlessen op het MBO ingewikkelde en ‘saaie’ stof begrijpelijk en tastbaar te maken. De komende periode ga ik vooral telefonisch vragen beantwoorden ‘in de lijn’ en richt ik me op de doelgroep hulpverleners GGZ.

Kennismaken met Merel?
Merel is bereikbaar via merel@zorgverzekeringslijn.nl en je kunt haar bellen op 088 9006 967. Neem gerust contact met haar op als je een vraag hebt of als je met haar wilt samenwerken.