Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Premieachterstanden in tijden van Corona

16 april 2020
De gevolgen van het coronavirus zijn groot, ook financieel. Zeker als je werkt als zzp’er en geen opdrachten meer hebt en het onzeker is wanneer er weer inkomsten zijn. Of als je een flexibel contract hebt of je baan bent kwijtgeraakt. De premie voor de basisverzekering is gemiddeld bijna € 120,- per maand. Dat is een flink bedrag als je al krap zit. Lees wat je kunt doen, als je de rekening van je zorgverzekeraar niet kunt betalen.
betalingsachterstanden in tijden van corona

Praat erover
Het is heel vervelend als je je premie of andere rekeningen van de zorgverzekeraar niet kunt betalen en helemaal als je ook niet weet wanneer je dat wel weer kunt. Toch is het belangrijk om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en de situatie uit te leggen.

Zorgverzekeraars houden rekening met je
Het zijn bijzondere tijden en zorgverzekeraars houden hier ook rekening mee. Het is sowieso mogelijk om een betalingsregeling af te spreken en je rekening gespreid te betalen. Sommige zorgverzekeraars hebben hun klanten die moeite hebben met betalen dit al persoonlijk laten weten.

Zorgverzekeringslijn kan je adviseren
Vind je het lastig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar? Wij geven je graag advies hoe je dit aan kunt pakken. Ook kunnen we je vertellen, waar je op moet letten als je een betalingsregeling af wilt spreken.

Kijk op de website of stuur een mail naar info@zorgverzekeringslijn.nl met je vraag of je telefoonnummer. Dan nemen we contact met je op. Je kunt ook met ons chatten.