Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Succesvolle informatiebijeenkomst voor convenantpartners in Haarlem

10 mei 2022
In het nieuwsbericht van 30 maart riep Zorgverzekeringslijn op tot meer samenwerking tussen gemeenten en bewindvoerders. Bijvoorbeeld door kennis te delen via informatiebijeenkomsten. De gemeente Haarlem organiseerde 29 april een succesvolle online bijeenkomst voor convenantpartners en andere geïnteresseerden. Ruim 20 bewindvoerders sloten hierbij aan.
informatiebijeenkomst Gemeente Haarlem

Kennissessie over financiële zorgverzekeringsproblemen voor bewindvoerders
Op uitnodiging van de gemeente Haarlem verzorgde Zorgverzekeringslijn een kennissessie over financiële zorgverzekeringsproblemen en de gevolgen daarvan voor onderbewindgestelden. Onderwerpen als de wanbetalersregeling en onverzekerdheid kwamen aan de orde. Ook besteedde de gemeente Haarlem aandacht aan de zorgverzekeringsschuld als belangrijk signaal bij vroegsignalering, de uitstroomregeling voor onderbewindgestelden en het verstrekken van een briefadres door de gemeente (als mogelijke oplossing tegen onverzekerdheid).

Resultaten adviesrecht en aandachtspunten
Sinds 1 januari 2021 kunnen gemeenten gebruikmaken van adviesrecht. Gemeenten mogen de rechter adviseren of een inwoner het beste wordt geholpen door voortzetting van het schuldenbewind, of door een lichtere vorm van (gemeentelijke) ondersteuning. De gemeente Haarlem maakte gebruik van het adviesrecht en gaf inzicht in de wijze waarop de schulden van de in 2021 uitgesproken schuldenbewinden zijn aangepakt.

Wij ondersteunen jouw gemeente ook graag
Heb je interesse in een kennissessie of andere bijdrage van Zorgverzekeringslijn in jouw gemeente? Roos Meertens (projectmanager gemeenten) en Gert-Jan Heinsman (accounthouder beschermingsbewind) vertellen je graag meer.