Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Workshop Zorgverzekeringslijn bij Vrijwilligers Academie Utrecht

6 maart 2023
De Vrijwilligersacademie Utrecht is een initiatief van organisaties voor informele zorg en welzijn en zij biedt verschillende trainingen aan. Werk jij in Utrecht als vrijwilliger op het gebied van informele zorg of welzijn of ben je dit van plan? En wil je graag meer kennis opdoen en jezelf verder ontwikkelen? Dan kun je vrijblijvend en kosteloos gebruikmaken van de Vrijwilligersacademie. Zij bieden het hele jaar door diverse trainingen, workshops en lezingen aan voor inwoners van Utrecht die zich vrijwillig inzetten voor een ander. Om je kennis te vergroten of om te leren je talenten nog beter te benutten.
workshop vrijwilligerscentrale

Workshop: het herkennen, voorkomen en oplossen van zorgverzekeringsschulden
Vrijdag 17 maart komt Herman van ’t Land van Zorgverzekeringslijn op uitnodiging van de Vrijwilligersacademie  in Utrecht een workshop verzorgen. Tijdens deze interactieve workshop leer je zorgverzekeringsschulden (nog) beter herkennen, voorkomen en oplossen. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere de (wan)betalersregeling van het CAK. Wat is het CAK? Hoe werkt de aanmelding, hoe word je afgemeld? Maar ook wat is polissplitsing? In welke situaties is dit mogelijk en wanneer is het nuttig? Naast het onderwerp zorgverzekeringsschulden wordt ook aandacht besteed aan onverzekerdheid. Hoe raken mensen onverzekerd en wat zijn de gevolgen hiervan? Wat als je niet verzekerd bent en je medische zorg nodig hebt? In de workshop wordt gewerkt met herkenbare voorbeelden uit de praktijk.

Kom je ook naar deze informatieve bijeenkomst op 17 maart?
De workshop wordt kosteloos aangeboden door de Vrijwilligersacademie Utrecht, maar is niet vrijblijvend. Meer informatie kan je vinden op de website van de Vrijwilligersacademie. Ook het aanmelden gaat via die website.