Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Wat grijpt jou aan in je vrijwilligerswerk?

8 januari 2024
Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning. Daarvoor zorgt de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Zij behartigt de belangen van het vrijwilligerswerk in Nederland en zorgt ervoor dat de vrijwillige inzet de aandacht krijgt die nodig is. Deze vereniging reikt ook ieder jaar de Nationale Vrijwilligersprijzen uit.
Nationale Vrijwilligersprijzen

Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning
De Nationale vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen. Mensen werken als vrijwilliger vanuit hun hart en vragen er niets voor terug. Dat is bijzonder, want zij zijn van onmisbaar belang voor het reilen en zeilen van de Nederlandse samenleving. Veel mensen zijn zich er niet eens bewust van dat ze vrijwilligerswerk doen. Denk aan het coachen van een team, bardiensten draaien op de sportclub of hulp bij het overblijven op basisscholen. En wat te denken van alle vrijwilligers, maatjes, die mensen met financiële problemen ondersteunen. Onze hele samenleving profiteert daarvan.

De partners van de Nationale Vrijwilligersprijzen
Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het ministerie van VWS en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland.

De organisatie van de Nationale Vrijwilligersprijzen is op zoek naar verhalen
Vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi? De organisatie van de Nationale Vrijwilligersprijzen daagt jullie uit om met een vlog van 1 minuut te laten zien wat jullie vrijwilligerswerk echt betekent. Of je nu een lokale of landelijke organisatie bent, iedereen die meedoet, dingt mee naar de hoofdprijs van € 15.000,-. Er valt dus écht iets te winnen en dat maakt het wel extra spannend. Net als voorgaande jaren selecteert een selectiecommissie zes genomineerden. Van deze genomineerden wordt een videoportret gemaakt op basis waarvan de jury bepaalt wie er wint.

Meld je voor 29 februari 2024 aan!
Ga naar de website van de Nationale Vrijwilligersprijzen. Daar vind je alle informatie over de voorwaarden en hoe je deel kunt nemen. Tussen 1 december 2023 en 29 februari 2024 kun je je vlog insturen.

Nationale Vrijwilligersprijzen