Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Wat kan Zorgverzekeringslijn voor gemeenten betekenen?

21 september 2021
Roos Meertens, projectmanager gemeenten bij Zorgverzekeringslijn, werd geïnterviewd door adviesbureau BS&F. Zij lichtte de dienstverlening van Zorgverzekeringslijn toe en zoomde daarbij specifiek in op de dienstverlening aan gemeenten.
Roos Meertens interview BS&F

Zorgverzekeringslijn heeft een vraagbaakfunctie als het gaat om financieel gerelateerde zorgverzekeringsproblemen, zoals schulden en onverzekerdheid. Roos geeft het volgende voorbeeld: Stel iemand kan geen zorgverzekering afsluiten omdat hij geen adres heeft. Wij vertellen hoe je dan toch op andere manieren een zorgverzekering af kan sluiten. Daarnaast werken we ook aan preventie onder andere door het geven van gastlessen. En delen we kennis in de vorm van trainingen aan hulpverleners.

Advies aan gemeenten over de aanpak van zorgverzekeringsschulden
Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de aanpak van financiële zorgverzekeringsproblemen. Wat wij doen is gemeenten informeren over de instrumenten die zij kunnen inzetten om deze mensen te helpen. Een belangrijk instrument is de Regeling Uitstroom Bijstandsgerechtigden (RUB), maar daarnaast kunnen gemeenten meer doen. Want niet alle verzekerden die langer dan 6 maanden hun premie niet hebben betaald, kunnen aan de RUB deelnemen. Die inwoners kan de gemeente benaderen met behulp van de CAK-wanbetalerslijsten.

Gemeente meld je als je (wilt) gaan werken met de CAK-lijsten!
Wil je als gemeente ook met de wanbetalerslijsten van het CAK aan de slag? Of werk je al met de CAK-lijsten dan horen wij ook graag je ervaringen? Zodat wij kennis en ervaringen met andere gemeenten kunnen delen. Neem dan contact met me op! Via roos@zorgverzekeringslijn.nl of 088 9006 965.

Bekijk het hele video-interview hieronder!