Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Werken bij Zorgverzekeringslijn: het verhaal van Herman

25 oktober 2022
Ben je geïnteresseerd in een baan bij Zorgverzekeringslijn? Lees dan eerst het verhaal van onze collega Herman, medewerker voorlichting en informatie en planner.
werken bij Zorgverzekeringslijn

Op een begrijpelijke manier kennis delen
Bij Zorgverzekeringslijn delen wij kennis over de Zorgverzekeringswet. Mijn kracht is vooral het kunnen vertalen van de wet- regelgeving naar begrijpelijke informatie, voor zowel hulpverleners als burgers. Vaak worden mensen alleen maar gewezen op de regels. Het is belangrijk echt de tijd te nemen voor iemand, om zijn vraag te ontrafelen. En dus de juiste informatie te kunnen geven, of de persoon door te kunnen verwijzen naar een organisatie die hem hierbij kan helpen. Wij krijgen bijvoorbeeld vragen van mensen die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn en de brieven van de overheid niet begrijpen. Het is dan fijn dat iemand na een gesprek begrijpt, waarom hij een zorgverzekering moet afsluiten en weet wat er gebeurt als hij niet aan bepaalde verplichtingen voldoet.

Afwisselende werkzaamheden en ruimte voor creativiteit
Mijn werk is heel afwisselend. Het kan zijn dat ik ‘s ochtends telefoondienst heb en ’s middags gastlessen geef aan mbo-studenten of een training geef aan schuldhulpverleners bij een gemeente. Soms moet je flexibel zijn en zit je al om 6.30 uur in de auto of in de trein om een gastles in Leeuwarden te gaan geven. Maar dat komt sporadisch voor. Er is bij Zorgverzekeringslijn ook veel ruimte voor je eigen creativiteit. Bijvoorbeeld voor het updaten van onze trainingen of voor het ontwikkelen van nieuwe e-learnings.

De rol van planner is me op het lijf geschreven
Naast mijn werk als trainer ben ik in het team van Zorgverzekeringslijn uitgegroeid tot planner. Iets wat me op het lijf geschreven is. Overzicht hebben en houden op de bezetting. En standvastig en flexibel kunnen reageren bij calamiteiten. Druk, hectisch en stressvol soms, maar oh zo leuk binnen dit fijne team van collega’s.