Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Zorgtoeslag: wel recht geen geld

19 november 2019
Onwetendheid en de angst te moeten terugbetalen, zorgen ervoor dat mensen geen zorgtoeslag aanvragen. En juist mensen met lage inkomens of middeninkomens hebben het geld voor de zorgtoeslag hard nodig, als tegemoetkoming in de zorgkosten. In dit artikel tips voor het aanvragen van zorgtoeslag.
zorgtoeslag aanvragen tips

Onwetendheid kost geld
Regelmatig horen wij misverstanden over zorgtoeslag. Bijvoorbeeld dat je er geen recht op hebt als je geen inkomen hebt of dat je geen zorgtoeslag krijgt als je studiefinanciering hebt. Lees welke misverstanden over de zorgtoeslag er nog meer zijn.

Terugbetalen van zorgtoeslag
De angst om zorgtoeslag terug te moeten betalen, is deels terecht. Zorgtoeslag wordt als voorschot uitbetaald. Als je bijvoorbeeld je inkomen te laag hebt ingeschat of je bent gaan samenwonen en je hebt dat niet op tijd doorgegeven aan de Belastingdienst, dan moet je terugbetalen. Doe je dat niet op tijd, dan gaat de Belastingdienst verrekenen. Geef wijzigingen daarom zo snel mogelijk door. Wil je zeker weten dat je niet hoeft terug te betalen en heb je zelf voldoende geld om de zorgverzekering te betalen, dan kun je ook achteraf zorgtoeslag aanvragen. Als je je Belastingaanslag met inkomensgegevens al hebt ontvangen, kun je geen inschattingsfouten meer maken.

Tips voor het aanvragen van zorgtoeslag