Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Nieuws

Belastingaangifte: aftrek zorgkosten

22 maart 2018
Vanaf 1 maart kan je aangifte doen voor de inkomstenbelasting over het jaar 2017. Er zijn zorgkosten die je, deels of volledig, kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Vooral mensen met hoge zorgkosten zijn hierbij gebaat.

Heb je recht op aftrek zorgkosten?
Als de zorgverzekeraar je zorgkosten niet heeft vergoed, dan kan je die kosten in bepaalde situaties aftrekken. Je moet rekening houden met de volgende voorwaarden. Let op! Kosten die onder het verplicht eigen risico vallen, mag je niet aftrekken. In dit overzicht van de Belastingdienst zie je welke zorgkosten aftrekbaar zijn van de belasting. In sommige gevallen mag je ook kosten, die je voor een ander hebt gemaakt, aftrekken. Bijvoorbeeld voor je fiscale partner en kinderen jonger dan 27 jaar die niet in staat zijn om de zorgkosten zelf te betalen.

Ondersteuning bij belastingaangifte
Mensen kunnen voor hulp en ondersteuning bij het doen van belastingaangifte terecht bij de Belastingdienst, maatschappelijke organisaties, wijkcentra, buurthuizen én bibliotheken. Via Digitaalhulpplein.nl kun je zien waar en wanneer er een spreekuur is. Als het niet lukt, kun je ook contact opnemen met de Belastingtelefoon op het nummer 0800 0543.

Aangifte doen met DigiD
Je doet je belastingaangifte eenvoudig met de vooraf ingevulde aangifte. Hiervoor heb je DigiD nodig. Je hebt tot 1 mei 2018 om je aangifte naar de Belastingdienst te versturen. De definitieve aanslag krijg je na 1 juli. Heb je voor 1 april 2018 je aangifte verstuurd, dan krijg je voor 1 juli het bericht of je moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt voor het belastingjaar 2017.

Meer artikelen van Zorgverzekeringslijn lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!