Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Nieuws

Hoe weet je waar je cliënt verzekerd is?

16 februari 2021
Soms weet je als hulpverlener niet waar je cliënt verzekerd is. En weet je cliënt dit zelf ook niet meer. Hoe kun je dan achterhalen waar diegene verzekerd is voor ziektekosten?
waar is cliënt verzekerd

Het CAK kan informatie geven
Als je cliënt bij het CAK bekend is, dan kan het CAK aangeven of en waar je cliënt verzekerd is. Het CAK kan dit alleen nagaan als cliënt is aangemeld als wanbetaler of als onverzekerde. Het CAK verstrekt deze informatie alleen aan je cliënt zelf, of aan jou in het bijzijn van je cliënt. Ben je wettelijk vertegenwoordiger, bijvoorbeeld bewindvoerder, curator of mentor? Dan kan het CAK jou ook informeren als de beschikking van je benoeming bij het CAK is geregistreerd. Het CAK is te bereiken op telefoonnummer 0800 –  5028.

Ook een zorgverlener kan helpen
Als je cliënt niet als wanbetaler of onverzekerde bij het CAK geregistreerd is, dan kan je cliënt bij een eerstelijns zorgverlener terecht voor informatie. Zo kunnen bijvoorbeeld de huisarts of apotheker opzoeken waar iemand verzekerd is.

Je cliënt kan ook onverzekerd zijn
Als navraag bij het CAK of de zorgverlener niets oplevert, dan is je cliënt waarschijnlijk onverzekerd. Onverzekerd zijn kan vervelende gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je cliënt verzekerd wordt als dat mogelijk is. Een wettelijk vertegenwoordiger is zelfs verplicht om te zorgen dat cliënten een zorgverzekering hebben.