Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Nieuwe collega Jeff: Vanuit onverwachte hoek, de maatschappij een stukje mooier maken

11 mei 2023
Jeff van der Linde is bij de SKGZ aan de slag gegaan als trainer en medewerker informatie bij het team van Zorgverzekeringslijn. Hij zal zich de komende tijd vooral gaan richten op de voorlichting aan professionals die internationale studenten informeren over hun zorgverzekering. In dit artikel stelt Jeff zich aan je voor.
Jeff van der Linde trainer Zorgverzekeringslijn

Samen bijdragen aan een betere maatschappij
Voordat ik in het team van Zorgverzekeringslijn bij de SKGZ neerstreek, kon je de rode draad in mijn loopbaan er zo uit trekken, het begeleiden van anderen in hun persoonlijke of professionele groei. Dat deed ik jaren met veel plezier, maar uiteindelijk brandde bij mij al langer het verlangen om meer maatschappelijk mijn steentje bij te dragen. Mij dienstbaar en hulpvaardig opstellen richting degenen die het hard nodig hebben is wat mij uiteindelijk drijft, om zo de wereld om ons heen een stukje mooier te maken. Vanaf het eerste moment was het mij duidelijk dat ik bij de SKGZ een club vakidioten had gevonden, die net zo bevlogen zijn wanneer het aankomt op bijdragen aan een betere maatschappij, en daar samen graag de schouders onder zetten. Dat maakt iedere dag hier een mengelmoes van energie, oplossingen en voldoening.

Niet alles is direct op te lossen
We zijn als SKGZ nou eenmaal onderdeel van een complex zorgstelsel, onafhankelijk weliswaar, maar ook de SKGZ speelt binnen de kaders van wat mogelijk is. Dat betekent ook dat je soms tegen de  grenzen van ons stelsel aanloopt, waardoor je niet iedereen direct van een oplossing kan voorzien. Het bijzondere aan deze organisatie vind ik dan wel weer dat, buiten het juridische kader om, vooral de mens en zijn unieke situatie voorop wordt gesteld. Zo blijven we voor mijn gevoel trouw aan waar het zorgstelsel voor staat: toegankelijke zorg voor iedereen.

Kwetsbaarheid internationale studenten
En iedereen is voor mij ook iedereen. Voor internationale studenten kan het Nederlands zorgstelsel vaak ingewikkeld worden en dat verschuift de focus nog weleens van de studieresultaten naar – in een extreem geval – schulden en dat mag wat mij betreft nooit de bedoeling zijn. Onze studenten, of ze nou Nederlands zijn of internationaal, zijn de toekomst en daarom maak ik me graag hard voor deze groep. Mijn doel is vooral om uiteindelijk alle studenten, die uit het buitenland hier komen studeren, structureel en preventief in te lichten over hun zorgverzekeringsplicht, zodat het nooit tot kopzorgen leidt.

Weet Jeff te vinden!
Wil je een keer kennismaken met Jeff, of wil je een vraag of casus voorleggen? Je kunt hem mailen of bellen op 088 9006 969. Je kunt je ook direct aanmelden voor de training: Internationale studenten en medewerkers en de zorgverzekering.