Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Nieuwe website met eenvoudige uitleg basisverzekering

10 januari 2018
Drie op de tien Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Het gaat vooral om laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. Deze groep heeft ook weinig kennis van de basisverzekering, terwijl dat wel belangrijk is.

De nieuwe website www.uitlegzorgverzekering.nl laat op eenvoudige wijze zien hoe de basisverzekering werkt. Moeilijke begrippen zoals eigen risico, eigen bijdrage en zorgtoeslag worden stap voor stap en met leuke voorbeelden uitgelegd.

In Nederland zijn er veel mensen die niet weten hoe de basisverzekering werkt. Veel mensen gaan nooit naar hun huisarts, omdat ze bang zijn om daarna een hoge rekening te krijgen. Ook weten veel mensen niet hoe het zit met de ziektekosten van kinderen en de tandarts. Het is erg belangrijk dat iedereen in Nederland weet hoe de basisverzekering werkt.

De website is gemaakt in samenwerking met: Zorgverzekeraars Nederland, Leer Zelf Online, Zorgverzekeringslijn en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen. De website is ook vertaald naar het Engels en is binnenkort ook in het Syrisch Arabisch en het Tigrinya beschikbaar.