Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Online lesprogramma voor mbo-scholen nu gratis

6 maart 2020
Zorgverzekeringslijn biedt samen met Stichting Digisterker een online lesmodule Zorgverzekering aan. Het doel is om te voorkomen dat er een nieuwe generatie burgers ontstaat, die niet in staat is haar zorg digitaal te regelen. Het ontbreken van digitale vaardigheden kan leiden tot het niet aanvragen van zorgtoeslag en tot schuldenproblematiek. Deze online lesmodule is vanaf nu gratis.
online lesmodule gratis

Kennis over de zorgverzekering en digitale vaardigheden
Jongeren hebben kennis nodig over zorgverzekeringen, maar moeten ook digitaal vaardig zijn. Denk aan het aanvragen van een DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering en het aanvragen van zorgtoeslag. Samen met de Stichting Digisterker heeft Zorgverzekeringslijn een digitale lesmodule ontwikkeld. Deze module Zorgverzekering uit het lesprogramma ‘Doe je Digiding!’ combineert kennis over het zorgstelsel met het verkrijgen van digitale vaardigheden.

Voor mbo-leerlingen van 15 tot 18 jaar
De module zorgverzekering is geschikt voor mbo-leerlingen van 15 tot 18 jaar van alle niveaus en opleidingsrichtingen. Het onderwerp sluit goed aan bij het vak loopbaan of burgerschap en kan daarnaast ook prima in samenhang met andere vakken en project- of themaweken gegeven worden. Doe je digiding! bevat naast de module zorg ook nog de volgende vijf modules: Overheid, Burger en DigiD, Identiteit, Bijbaan, Studeren en Verkeer en vervoer.

Ook gastlessen op scholen
Naast de digitale module biedt Zorgverzekeringslijn ook de Gastles ‘18+? Verzekeren dus’ op scholen aan. We hebben hiervoor een beperkt aantal mogelijkheden. We bieden deze gastlessen daarom aan voor groepen van minimaal 2 x 12 leerlingen.

Meer informatie over het gratis online lesprogramma Doe je digiding! of de module Zorgverzekering  meteen bestellen

De gratis gastles aanvragen