Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Goed omgaan met geld is goud waard

23 maart 2021
De Week van het geld (22-26 maart 2021), een initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken, is gestart. Zorgverzekeringslijn neemt actief deel aan deze week om bij te dragen aan de financiële zelfredzaamheid van jongeren. Want goed omgaan met geld is juist nu hard nodig. Hieronder lees je waarom en hoe we daaraan bijdragen.
Week van het geld zorgverzekering

Coronacrisis is een risico voor premiebetaling zorgverzekering
Jongeren worden hard geraakt door de coronacrisis. Deze onzekere financiële situatie is ook een risico voor betaling van de zorgpremie.  Jongeren zijn zich er vaak niet van bewust dat het niet betalen van de premie juist tot hogere kosten leidt. Lees ook het persbericht Onzekere financiële situatie jongeren is een risico voor betaling zorgpremie.

In gesprek met jongeren over geld
Collega Kristina Kakoulian ging met jongeren van (bijna) 18 jaar in gesprek over de zorgverzekering. Wat moet je regelen als je 18 jaar wordt? En waar moet je op letten? Je kunt het item terugkijken. Tijdens de uitzending gaf Kristina ook nog een tip om je goed voor te bereiden als je een zorgverzekering gaat afsluiten.

De impact van schulden is groot
De impact van schulden reikt veel verder dan alleen geen geld hebben om je rekeningen te betalen. Ervaringsdeskundige Daisy vertelt wat het met haar deed en hoe zij uit die situatie is gekomen. Zij helpt nu zelf andere jongeren die schulden hebben.  Luister naar het openhartige verhaal van Daisy.

Financiële educatie: daar hoort ook de zorgverzekering bij!
De zorgverzekering is een van de vaste lasten als je 18 jaar of ouder bent. Om bij te dragen aan de financiële zelfredzaamheid van jongeren verzorgen wij (online) gastlessen en een digitale module over de zorgverzekering voor mbo-leerlingen. Speciaal voor de Week van het geld is voor de digitale module zorg over de zorgverzekering een proefles gemaakt. Bekijk de video voor een uitgebreide indruk. Voor havo- en vwo-leerlingen is er sinds kort een e-learning.