Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

13% van de jongeren gebruikt geld voor zorgpremie voor iets anders

28 maart 2019
Veel jongeren leren in de week van het geld hoe je nu en later met geld omgaat. Als jongeren 18 jaar worden, krijgen ze meer verantwoordelijkheden, zoals het betalen van de zorgverzekering. Uit onderzoek onder mbo-scholieren blijkt dat betaling van de zorgpremie niet altijd prioriteit heeft en jongeren soms ook niet weten of ze recht hebben op zorgtoeslag.
jongeren en zorgpremie

Bijna 10% vraagt geen zorgtoeslag aan
Uit enquêtes onder mbo-scholieren blijkt dat bijna 13% van de jongeren de zorgpremie wel eens niet betaalt, omdat ze het geld aan iets anders hebben uitgegeven. Daarnaast geeft ruim 9% van de leerlingen die 18 zijn, aan dat zij geen zorgtoeslag hebben aangevraagd. Terwijl zij daar vaak wel recht op hebben.

Bewustwording van de maandelijkse kosten van zorg
Zorgverzekeringslijn wil jongeren bewust maken van hun uitgavenpatroon en de maandelijkse kosten van zorg. Als jongeren zelf gaan nadenken over hun eigen zorgverzekering, zullen zij hun keuzes beter overwegen. Samen met Stichting Digisterker biedt Zorgverzekeringslijn daarom een online lesmodule Zorg voor jongeren van 15-18 jaar aan. Daarnaast geeft Zorgverzekeringslijn nog de gastles ‘18+? verzekeren dus!’.