Tips, training & advies
Chat of bel 0800 64 64 644
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Werken met de CAK-wanbetalerslijsten

cijfers wanbetalers per gemeente
29 januari 2024 Nieuws Vraag nu een verkleinde CAK-lijst aan Met de CAK-lijst krijgen gemeenten zicht op mensen die langer dan 6 maanden hun zorgpremie niet hebben betaald. Gemeenten kunnen een lijst aanvragen met alle inwoners die door hun zorgverzekeraar zijn aangemeld bij het CAK.
Kenisssessie CAK- wanbetalerslijst
23 januari 2024 Nieuws Kijk nu alle vier de opnames van de kennissessies over werken met de CAK-lijst terug Afgelopen najaar organiseerde SKGZ Zorgverzekeringslijn vier online kennissessies over werken met de CAK-lijst in samenwerking met het CAK en de gemeenten Haarlem, Den Haag, Amsterdam en Midden-Groningen. De kennissessies zijn nu allemaal terug te kijken.
Gemeente Amsterdam wanbetalers zorgverzekering CAK-lijst
5 december 2023 Nieuws Bekijk de opname van kennissessie 3: ‘levenslang’ in de wanbetalersregeling? De gemeente Amsterdam biedt hulp Op 14 november organiseerde SKGZ Zorgverzekeringslijn de derde kennissessie over werken met de CAK-lijst in samenwerking met de gemeente Amsterdam en het CAK.
Gemeente Den Haag wanbetalerslijst
5 december 2023 Nieuws Bekijk de opname van kennissessie 2: de gemeente Den Haag bereikt mensen in verborgen armoede Op 2 november organiseerde SKGZ Zorgverzekeringslijn de tweede kennissessie over werken met de CAK-lijst in samenwerking met de gemeente Den Haag, Hogeschool Leiden en het CAK.
Wanbetalersregeling in een notendop
2 november 2023 Nieuws Bekijk de opname van kennissessie 1: de gemeente Haarlem zet een CAK-melding in als signaal bij vroegsignalering Op 12 oktober organiseerde SKGZ Zorgverzekeringslijn de eerste kennissessie over werken met de CAK-lijst in samenwerking met de gemeente Haarlem en het CAK.
RMO Oekraine zorgkosten declareren
28 september 2023 Nieuws Bekijk de opname van de kennissessie: Hoe declareer ik de zorgkosten van patiënten uit Oekraïne? Op 14 september organiseerde SKGZ Zorgverzekeringslijn in samenwerking met de ministeries van VWS en J&V, Pharos, het CAK en DSW hierover een online kennissessie.
kennissessies werken CAK wanbetalerslijsten
12 september 2023 Nieuws Kennissessies over werken met de CAK-lijst: mensen met langdurige geldzorgen in beeld krijgen Werk je bij een gemeente en overweeg je met de CAK-lijst aan de slag te gaan? Of werk je er al mee en ben je benieuwd hoe andere gemeenten dit aanpakken? Lees dan vooral verder
bereiken mensen in verborgen armoede
22 juni 2023 Nieuws Aan de slag met de CAK-lijst: het bereiken van mensen in verborgen armoede in Den Haag De gemeente Den Haag ontwikkelde in samenwerking met Hogeschool Leiden een aanpak om mensen in verborgen armoede te bereiken met behulp van de CAK wanbetalerslijst. Lees het interview met Nadia Bounid en met Catelijne Akkermans.
Verwey Jonker outreachende aanpak
15 juni 2023 Link Inspiratie en tips voor een outreachende aanpak Onderzoek door het Verwey Jonker Instituut naar de aanpak van vijf gemeenten – Arnhem, Midden-Groningen, Amsterdam, Haaksbergen en Haarlem – die concreet aan de slag zijn gegaan met de CAK-wanbetalerslijst.
CAK lijst aanvragen wanbetalers
14 juni 2023 Link De CAK-lijst aanvragen Als gemeente kun je bij het CAK een overzicht opvragen van verzekerden die 6 maanden of langer hun zorgpremie niet hebben betaald. Hun zorgverzekeraar heeft ze om die reden bij het CAK aangemeld.
Juridische analyse gebruik wanberalerslijsten
12 mei 2023 Nieuws Duidelijkheid over inzet CAK-wanbetalerslijsten Zorgverzekeringslijn heeft gemerkt dat er bij gemeenten veel vragen leven over de verplichtingen die het opvragen van de CAK-wanbetalerlijst met zich meebrengt. Om de onduidelijkheid over het juridisch kader weg te nemen, heeft Zorgverzekeringslijn een onderzoek laten uitvoeren door Stimulansz.
Marjolein Odekerken verwey Jonker
11 mei 2023 Nieuws Onderzoek toont aan: gemeenten bereiken inwoners met schulden beter dankzij de CAK-wanbetalerslijst Lees het interview met senior onderzoeker Marjolein Odekerken van het Verwey Jonker Instituut.
Vitale Delta bereiken verborgen armoede
1 februari 2023 Link Bereiken van mensen in verborgen armoede | 7 maart 2023 - Vitale Delta Actieonderzoek door Hogeschool Leiden in samenwerking met de gemeente Den Haag over het bereiken van mensen in verborgen armoede met behulp van de CAK-wanbetalerslijst.
16 november 2022 Nieuws CAK wanbetalerslijst nu ook te gebruiken in VPS Sinds kort is het ook voor gemeenten die gebruik maken van Vindplaats van Schulden (VPS) van Stichting BKR mogelijk om de CAK wanbetalerslijst in te lezen in VPS. Lees het interview met Falk-Jan Hurenkamp.
Onderzoek Ombudsman Metropool Amsterdam
19 oktober 2019 Link Schuldhulp moet radicaal anders - Ombudsman Metropool Amsterdam Actieonderzoek door de Ombudsman Metropool Amsterdam in nauwe samenwerking met het CAK, de gemeente Amsterdam en een drietal schuldhulpverleningsinstanties naar Amsterdammers in de wanbetalersregeling.
onderzoek Panteiia naar outreachende aanpak mensen in de wanbetalersregelin
22 augustus 2019 Link Meerwaarde pilot signalering schulden Ombudsman Metropool Amsterdam Onderzoek door Panteia in opdracht van de Ombudsman Metropool Amsterdam naar de meerwaarde van de van de intensieve en outreachende aanpak voor mensen in de wanbetalersregeling.